Home VestiEkonomija Ogroman novac povučen sa kripto berze

Ogroman novac povučen sa kripto berze

by bifadmin

Sa globane kripto berze povučen ogroman novac samo za jedan dan

Najveća svetska kripto berza Bajnens zabeležila je povlačenje 1,9 milijardi dolara u poslednja 24 sata, objavila je danas kompanija Nansen za blokčejn podatke.

Bajnens je saopštio da je „privremeno obustavio“ povlačenje stejblkoina USDC, kriptovalute čija je vrednost „vezana“ za američki dolar u odnosu 1:1.

Iznos od 1,9 milijardi dolara je najveći dnevni odliv od juna ove godine, pokazali su Nansenovi podaci. Glavninu novca koji je povučen u poslednjih sedam dana, a to je 2,2 milijarde evra, čini eterijum, prenosi Rojters.

– Povlačenje sredstava sa Bajnensa se povećava zbog sve veće neizvesnosti u vezi sa izveštajem o njegovim rezervama – izjavio je portparol Nansena.
S druge strane, predstavnik Bajnensa za odnose s javnošću kaže da ljudi svakodnevno deponuju i povlače sredstva iz raznih razloga.

– Sredstva korisnika na Bajnensu su podržana (čvrstom valutom) u razmeri 1:1, a struktura kapitala Bajnensa je bez duga. Uvek imamo više nego dovoljno sredstava da ispunimo zahteve za povlačenje sredstava – dodao je on.

Bajnes tvrdi da je solventan
Bajnens, čiju je dominaciju u kripto svetu potvrdio bankrot rivalske berze FTX, objavio je prošle nedelje na Tviteru izveštaj revizorske firme Mazars kao dokaz o rezervama kojima kompanija raspolaže.

Izveštaj je pokazao da je njegova zaliha bitkoina jednog dana u novembru premašila depozite klijenata.

Informativni portal za kriptovalute KoinDesk izvestio je ranije da je Bajnens zabeležio u ponedeljak odliv sredstava od 902 miliona dolara.

Ova kripto berza je već pod pritiskom vlasti. Podela između mišljenja tužilaca u Ministarstvu pravde SAD, odlaže zaključenje dugotrajne krivične istrage fokusirane na usaglašenost

Bajnensove prakse sa američkim zakonima i sankcijama protiv pranja novca, preneo je Rojters u ponedeljak.

Taj tekst britanske agencije je izazvao pad Bajnensovog tokena BNB od skoro četiri procenta, kažu trgovci.

Izvor: 24sedam.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar