Home VestiEkonomija Preduzetnice bi u 2023. trebalo da dobiju ista prava na porodiljsko bolovanje kao što imaju zaposlene žene

Preduzetnice bi u 2023. trebalo da dobiju ista prava na porodiljsko bolovanje kao što imaju zaposlene žene

by bifadmin

Od prvog marta, a možda i od prvog januara 2023. godine, trebalo bi da budu izjednačena prava preduzetnica sa ostalim ženama kada su u pitanju trudničko odnosno porodiljsko bolovanje.

Naredna, 2023. biće godina ženskog preduzetništva, očekujemo realizaciju velikih inicijativa, kao i pokretanje novih, kako bismo više žena ohrabrili da pokrenu svoj biznis, najavila je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS).

Ona je na svečanoj sednici Sekcije za žensko preduzetništvo PKS predstavila rezultate aktivnosti u proteklom periodu i istakla tri najvažnije inicijative koje su pokrenule članice Sekcije za žensko preduzetništvo PKS, a koje je Vlada Srbije prepoznala i realizovala.

„Prvi put su startovali prošle godine programi za finansiranje namenjeni posebno ženama preduzetnicama, druga inicijava je da Srbija od prvog juna 2022. vodi rodno senzitivnu statistiku, a treća, najvažnija, jeste da će od prvog marta, a možda i od prvog januara 2023. biti izjednačena prava preduzetnica sa ostalim ženama kada su u pitanju trudničko odnosno porodiljsko bolovanje“, istakla je Simanić.

Izvor: Sve o novcu

Foto: Paul Hanaoka, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar