Home VestiPolitika i društvo Izgubljeno-nađeno

Izgubljeno-nađeno

by bifadmin

Centralna služba izgubljeno-nađeno grada Beča je zabeležila 84.644 pronađenih predmeta u 2022. godini. Više od polovine predmeta, skoro 60 odsto, je vraćeno svojim vlasnicima.

Sve što se preda službi, osim kišobrana i sličnih sitnica, se zavodi elektronski i čuva. Što su bolje opisane stvari, lakše se pronalaze njihovi vlasnici. Prošle godine je u gradskoj službi izgubljeno-nađeno završilo 13.000 novčanika, 7.000 tašni, skoro 29.000 ličnih karata i dokumenata, 6.300 mobilnih telefona, 8.700 ključeva i mnogih drugih stvari. Među pronađenim predmetima je bilo i neuobičajenih stvari kao što su proteza, radni sto, lavabo, osam truba i šest violina.

Manji predmeti mogu da se ubace anonimno u 100 crvenih kontejnera za izgubljeno-nađeno koji su postavljeni širom grada, dok se u slučaju vrednih ili većih stvari preporučuje lična dostava. Lokacije za ličnu dostavu i kontejneri su upisani u onlajn plan grada. Centralna služba čuva pronađene stvari do godinu dana. Ukoliko se vlasnik ne pojavi u ovom zakonski propisanom roku, izgubljene stvari postaju vlasništvo grada Beča. Sitnice kao što su kape ili kišobrani se čuvaju dva meseca.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar