Home VestiIT i nauka Proizveden dron koji može da transportuje teret od 250 kilograma

Proizveden dron koji može da transportuje teret od 250 kilograma

by bifadmin

U Rusiji je proizvedena transportna bespilotna letelica tipa „TrAMP“, objavila je RIA Novosti pozivajući se na izvor iz vojno-industrijskog kompleksa.

„Transporta vazduhoplovna više funkcionalna platforma ili, jednostavno, TrAMP, je dron avionskog tipa klasične strukture. Predviđen je za isporuku i iskrcavanje tereta težine do 250 kilograma na udaljenosti većoj od 600 kilometara, kao i za obavljanje opasnih zadataka u složenim meteorološkim uslovima uz minimalne troškove“, rekao je izvor.

Pojasnio je da je ključna karakteristika novog drona veliki prostor za teret od 2.650 litara. Zahvaljujući velikom skladištu za teret u njega može da se utovari teret velikih dimenzija i da se padobranom spusti.

Brzina kretanja mu je 195 kilometara na sat, a najveća visina na kojoj leti je tri hiljade metara. Prema njegovim rečima, dron može da poleti i sleti na bilo kakvu površinu.

Dron se u civilne svrhe može koristiti za praćenje širokog područja, u poljoprivredi za raspršivanje đubriva, a na njega se može ugraditi radarska, optička, kartografska i druga specijalna oprema.

Izvor: Sputnjik
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar