Home VestiEkonomija Direktor Mercedesa dobio dvostruko veći bonus od plate

Direktor Mercedesa dobio dvostruko veći bonus od plate

by bifadmin

Direktor Mercedesa dobio je platu od 6,11 miliona evra za prošlu godinu, pri čemu je varijabilni deo za postignute rezultate u poslovanju bio preko dva puta veći od njegove fiksne plate.  

Tokom prošle godine, direktor Mercedesa Ola Kelenijus zaradio je milionsku platu i dobio bonuse koji su veći od plate, mada su ukupno nešto manji nego u 2021. godini.

Kelenijusova ukupna primanja u prošloj godini dostigla su sumu od oko 6,11 miliona evra, ili tridesetak hiljada evra manje nego prethodne godine, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi agencija DPA.

Direktorova fiksna plata iznosila je 1,73 miliona evra, dok je varijabilni deo, koji zavisi od toga koliko su ispunjeni poslovni ciljevi, bio veći od plate za više nego duplo, odnosno 3,86 miliona evra.

Naime, Kelenijus je zaradio znatno više od svojih kolega rukovodioca iz uprave Mercedesa, koji su primili plate u rasponu od 3,1 do 3,6 miliona evra.

Za ovakva primanja najviše je zaslužna prošlogodišnja znatno veća prodaja Mercedesovih luksuznih vozila, ali je i poskupljenje automobila uvećalo zaradu za trećinu, na oko 14,8 milijardi evra.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar