Home VestiEkonomija Sve popularniji biznis „hotel za gume“

Sve popularniji biznis „hotel za gume“

by bifadmin

Iako su vulkanizeri zasukali rukave i popunili termine za menjanje zimskih guma za prolećne, i to danima unapred, najavljene vremenske neprilike su, ipak, poremetile planove vozača.

Čačani su odlučili da se strpe još nekoliko dana, kako ih na putevima ne bi iznenadili susnežica i sneg.

– Prošle godine u ovo vreme uveliko smo radili zakazivanja i rezervacije. Kasni nam sezona, u ovo vreme naša radionica bila je puna ko oko, zakazivalo se i po mesec dana unapred. Sada nema posla kao što se očekivao u aprilu mesecu, jer u pojedinim mestima još ima snega, a ni nagoveštaja o lepom vrenu. Vozači još uvek nisu sigurni da li je vreme pravo za zamenu obuće na mezimcima – kazao je za RINU, vulkanizer Bratislav Milenković.

On dodaje da uprkos cenama na tržištu, cenovnik pneumatika porastao je minimalno, oko 10 odsto.

Zakon uticao na ravoj biznisa

Vozač koji dođe kod nas dobija komplet uslugu, od montaže i demontaže, do krpljenja i balansiranja, cena po gumi je 500 dinara. Ukoliko kupi kod nas pneumatike za sezonu, uslugu stavljanja guma dobija gratis, ističe Bratislav.

U ovom servisu su odličili i da olakšaju svima onima koji nemaju gde da skladište one gume koje skinu sa svog četvorotočkaša u dato doba godine, te su otvorili svojevrsni, kako su ga nazvali, „hotel za gume“, sa kapacitetom od 300 pneumatika, a u planu je i proširenje.

– Ljudi žive u stanovima, nemaju garaže i podrume a pneumatici su izrazito gabaritni. Stoga je jako važno gde će da ih odlože. U ovaj „hotel“ oni donesu gume letnje u novembru, a zatim i zimske tamo nekad u aprilu i nemaju brige. Ukoliko gume imaju felne onda je čuvanje 2.000 dinara za njihovom mezimca, a ako su bez felni onda 1500 – dodaje kolega Đorđe.

Prema Zakonu u saobraćaju, od 01. novembra obavezna je upotreba zimske auto-opreme, sve do 01. aprila. Tolerancija postoji ukoliko nema zadržanog snega na kolovozu, ali se savetuje da iako na kolovozu nema snega zimske gume se obavezno stave usled niskih temperatura.

Izvor: Telegraf Biznis/Rina
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar