Home VestiEkonomija Tviter će uskoro nuditi opciju trgovanja kriptovalutama i hartijama od vrednosti

Tviter će uskoro nuditi opciju trgovanja kriptovalutama i hartijama od vrednosti

by bifadmin

Korisnici Tvitera će uskoro dobiti mogućnost da trguju kriptovalutama, akcijama i drugim hartijama od vrednosti.

Ilon Mask, novi vlasnik Tvitera, najavio je nedavno da će ova društvena mreža postati “superaplikacija” preko koje se mogu kupovati hartije od vrednosti. U tada šturoj izjavi naveo je da će preko nje biti moguće drugima prenositi ili pozajmljivati novac, kao i “zarađivati od kamate”.

Ti njegovi planovi su izgleda blizu realizacije. Naime, CNBC prenosi da će uskoro korisnici Tvitera dobiti uvid u kretanja na finansijskim tržištima ali i mogućnost da kupuju i prodaju akcije, obveznice i druge hartije od vrednosti. Trenutno je na ovoj društvenoj mreži moguće uživo pratiti podatke o trgovanju hartijama poznatih kompanija kao što su one sa liste S&P 500. To se čini ukucavanjem simbola određene valute, na primer dolara, u prostor za pretragu, te odabirom ponuđenih opcija. Za sada ih nema mnogo – uglavnom izlaze kompanije poput Tesle ili simboli za kriptovalute.

Međutim, ovi “keštegovi” (kombinacija reči “hešteg” i “keš”) biće unapređeni pa će ubuduće pokrivati znatno veći broj kompanija i instrumenata za trgovanje. Pomenuta društvena mreža će takođe uvesti i dugme “view on eToro” koje će korisnike voditi na sajt finansijske kompanije eToro, Tviterovog parnera na ovom projektu. Sa njegovog sajta biće moguće trgovati ali i pratiti finansijske analize.

eToro je izraelska kompanija osnovana 2007. koja svojim korisnicima, kojih ima 32 miliona, nudi mogućnost da trguju hartijama od vrednosti i kriptovalutama. U njenoj ponudi nalazi se i mogućnost “kopiranja” strategija ostalih investitora.

Izvor: CNBC

Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar