Home VestiPolitika i društvo Kreveti za spavanje u avionu startuju 2024. godine

Kreveti za spavanje u avionu startuju 2024. godine

by bifadmin

Svaki krevet će imati jastuk, čaršave, ćebe, čepiće za uši i lampicu za čitanje

Prethodno najavljene „kapsule“ za spavanje na letu kompanije Air New Zealand, verovatno će koštati između 400 i 600 novozelandskih dolara (250-380 USD) za period od četiri sata korišćenja, ili do približno 100 dolara na sat, navodi se u novom saopštenju avio-kompanije.

Putnici koji lete od Oklanda do Čikaga i Njujorka moći će da spavaju u krevetima na sprat, po uzoru na brodske kabine, a usluga bi trebalo da zaživi od septembra 2024. godine, saopštio je novozelandski avio-prevoznik.

O tome je, podsećamo, bilo reči lane, kada je koncept nazvan „Skynest“ bio u povoju, osmišljen sa ciljem da putnicima na dugim letovima bude komfornije.

Projekat je osmišljen tako da bude 6 kreveta, odnosno dva reda od po tri naslagana kreveta na sprat, a putnicima će privatnost obezbediti zavesa.

Air New Zealand će ponuditi više sesija od četiri sata na ultradugim letovima, a između svake sesije biće organizovana pauza od 30 minuta za čišćenje. Kako piše CNBC, putnici mogu da samo jednu sesiju od četiri sata po putovanju.

Svaki krevet će imati jastuk, čaršave, ćebe, čepiće za uši i lampicu za čitanje, kao i sigurnosni pojas kako bi putnici mogli da se vežu ako dođe do turbulencija.

Ova novina će biti uvrštena u neke od postojećih Boing 747 aviona na Novom Zelandu.

Izvor: Telegraf Biznis

Foto; Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar