Home VestiEkonomija Nameštaj za biznis i život po meri

Nameštaj za biznis i život po meri

by bifadmin

“Čovek može da kaže da mu život nije promašen ako bar jednu stvar može da uradi bolje od drugih”, napisao je Momo Kapor. A Jasmin Baltić iz Novog Pazara učinio je da svako od nas može da živi po sopstvenoj meri. Jasmin, bolje od svih, proizvodi drvene delove nameštaja koje možemo sklopiti po sopstvenim potrebama – od stolice, komode, police, stola, do kompletne trpezarije, spavaće ili dečje sobe.

Balta NP jedina je firma u zapadnoj Srbiji koja isporučuje delove vrhunskog nameštaja i šemu sklapanja uz naručene dimenzije. Baš kao i kod onog čuvenog švedskog brenda – potrebno je samo malo strpljenja da vaš stan postane dom kakav želite.

„Do pre dve godine radio sam na dve osnovne mašine – za rezanje i kantovanje. Kako je posao krenuo, bila mi je potrebna i dodatna obrada delova za sklapanje nameštaja“, priča Jasmin Baltić.

Modernu mašinu kupio je uz podršku Evropske unije (EU) i zaposlio još dva mlada radnika – tada je sve krenulo nabolje.

“Ulaganje u mlade i podrška obrazovanju uvek je ispravna odluka i dužnost za svakog od nas“, ističe vlasnik Balta NP.

Jasmin nije zaboravio ni svoj grad. Kao društveno-odgovorni proizvođač, o svom trošku je kompletnim, unikatnim nameštajem opremio dve učionice u gradskoj gimnaziji u Novom Pazaru.

Dobro se uvek dobrim vraća, pa je broj porudžbina svakodnevno rastao. Ovaj diplomirani ekonomista brzo je izračunao da mu je pomoć neophodna.

„Nikada ranije nisam konkurisao za donacije. Bio sam skeptičan i mislio da je u većini slučajeva sve to unapred namešteno. Od EU sam dobio podršku od 30.000 evra za kupovinu potrebnih mašina uključujući i neophodnu CNC mašinu za rezanje drveta što mi je otvorilo velike mogućnosti. I evo – iskoristio sam ih”, kaže danas ponosno.

Jasmin Baltić samo je jedan od vrednih vlasnika malih i srednjih preduzeća koji su iskoristili podršku Evropske unije i postali član velike evropske poslovne porodice.

Na nju mogu da računaju i mladi inovatori, izvozno orijentisana preduzeća kao i kompanije u razvoju – ukoliko imate biznis plan ili dobru ideju za napredak, www.eumogucnosti.rs je idealno mesto za vas.

Sem toga, uz podršku evropskih banaka mogu se uzeti i povoljni krediti za unapređenje poslovanja.

To je, možda, naredna faza u sklapanju ove lepe priče u Novom Pazaru. Dotad će Jasmin vredno raditi – najbolje što zna.

Pridružite se EU nedelji mogućnosti 21. do 26. juna u Beogradu, Nišu i Novom Sadu i saznajte kako da iskoristite dostupne fondove i sredstva za svoje projekte. Registracija je jednostavna i ceo program je besplatan, posetite veb sajt eumogucnosti.rs i prijavite se!

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar