Home Promo Treći javni poziv Regionalnog Challenge Fonda za finansiranje obrazovnih ustanova otvoren do 7. jula

Treći javni poziv Regionalnog Challenge Fonda za finansiranje obrazovnih ustanova otvoren do 7. jula

by bifadmin

Regionalni Challenge Fond (RCF) podseća sve zainteresovane da je u toku Treći javni poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti i poziva konzorcijume ustanova za stručno obrazovanje i partnerskih kompanija iz svih ekonomija Zapadnog Balkana 6 i svih privrednih sektora, posvećenih zajedničkoj implementaciji programa stručnog ili dualnog obrazovanja, da podnesu prijave do 7. jula 2023. u 23:59.

Prijave mogu da podnesu konzorcijumi za stručno obrazovanje sastavljeni od institucija za stručno obrazovanje i obuke (škole, akademije strukovnih studija, fakulteti, JPOA) i najmanje dve kompanije po obrazovnom programu, koje zajednički sprovode programe stručnog, strukovnog ili dualnog obrazovanja.

Više informacija o podobnosti podnosilaca prijava i procedurama prijavljivanja nalaze se u Vodiču kroz Treći poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti koji je dostupan ovde.

Prvi i drugi krug prijavljivanja privukli su više od 300 Izjava o zainteresovanosti iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. U procesu selekcije odabrana su 63 projekta za finansiranje, a izdvojeno je oko 27 miliona evra za opremanje i unapređenje infrastrukture ustanova za stručno obrazovanje, kao i u obuke učesnika. Iz Srbije je do sada odabrano 16 projekata sa iznosom investicija u bespovratna sredstva od oko 7 miliona eura.

Pogledajte primer jednog od finansiranih projekata, koji zajednički spovode Mašinska škola iz Pančeva i kompanije ZF Srbija, Brose i Inox prerada ovde.

Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj dodelilo je 64,43 miliona evra za RCF, a Vlada Švajcarske, koju predstavlja Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švajcarskih franaka. Sredstva su poverena Nemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekat implementira Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (ZB6-KIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regiona.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar