Home VestiEkonomija Ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj

Ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj

by bifadmin

Agencija za privredne registre (APR) Srbija podsetila sve obveznike revizije redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja (RGFI) da u petak, 30. juna, ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije propisane Zakonom o računovodstvu

Obveznici revizije, čiji je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju treba da dostave kreiranjem novog zahteva i to „Dokumentacija uz RGFI“, ili, ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, putem zahteva „Кorigovani RGFI sa dokumentacijom“ putem posebnog informacionog sistema APR za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, navedeno je u saopštenju.

Podnošenje zahteva je moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2023. godine, s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja izveštaja, objasnili su iz APR.

Kako je precizirano, obveznici revizije koji nisu postupili po javno objavljenom Obaveštenju o nedostacima, usled čega im je redovan godišnji finansijski izveštaj javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade, imaju mogućnost da najkasnije do kraja godine dostave potpun i računski tačan izveštaj zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva RGFI i dokumentacija, uz plaćanje uvećane naknade usled kašnjenja u dostavljanju RGFI, odnosno dokumentacije.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar