Home Promo Datalab Technologies d.d. objavljuje nameru o preuzimanju, povlačenje sa berze i ubrzanje rasta

Datalab Technologies d.d. objavljuje nameru o preuzimanju, povlačenje sa berze i ubrzanje rasta

by bifadmin

Datalab Technologies d.d. objavljuje nameru o preuzimanju, povlačenje sa berze i ubrzanje rasta

Grupa međunarodnih investitora na čelu sa Simonom Kalužom udružiće snage sa osnivačem Datalaba, njegovim menadžmentom i zaposlenima-akcionarima kako bi preuzeli vlasništvo nad kompanijom Datalab Tehnologije d.d. (u daljem tekstu „Datalab“), vodeće slovenačke IT kompanije, koju je osnovao njen sadašnji generalni direktor Andrej Mertelj.

Datalab je već 25 godina vodeća kompanija u industriji informacionih tehnologija i izgradila je jaku reputaciju u softverskoj industriji. Danas je Datalabovo PANTHEONTM rešenje broj 1 u regionu među poslovnim informacionim sistemima u svom segmentu. Zajedno sa svojim partnerima, Datalab nudi usluge prodaje, podrške, implementacije, obuke i održavanja za poslovni program PANTHEONTM. Oni čine jednu od najvećih IT konsultantskih grupa u regionu i oslanjaju se na bazu lojalnih kupaca i talentovan tim zaposlenih koji će nastaviti da igraju važnu ulogu u uspehu kompanije u budućnosti.

Nakon uspešnog završetka preuzimanja, Simon Kaluža, kao predstavnik investicione grupe, biće imenovan za novog člana upravnog odbora Datalaba. Simon Kaluža je prepoznat po svojim liderskim ulogama u regionu u okviru organizacije SAP.

„Duboko verujemo u održivi rast i potencijal Datalaba“, rekao je Simon Kaluža, koji u ime investicione kompanije upravlja investicijom. „Udružićemo snage sa Andrejem Merteljom, koji ima neverovatno znanje u industriji i vizionarsko vođstvo. Cilj nam je da podržimo održivi rast i ostvarimo ambiciozne ciljeve Datalaba. Radujemo se novim prilikama zasnovanim na ovoj saradnji i vrednosti koju možemo zajedno da stvorimo.“

„Naš cilj je da stalno koristimo inovativna rešenja i obezbedimo da kvalitetan IT program za poslovanje bude dostupan svima, pa i najmanjim kompanijama. Danas je PANTHEONTM poslovni informacioni sistem broj 1 u svom segmentu u regionu, i uveren sam da će Datalab nastaviti da napreduje i raste.”

„Zahvalan sam na trudu i posvećenosti naših zaposlenih i na lojalnosti naših kupaca, koji su osnova uspeha Datalaba“, izjavio je Andrej Mertelj, osnivač i direktor Datalaba

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar