Home VestiIT i nauka Nova društvena mreža preti da ugrozi popularnost Tvitera

Nova društvena mreža preti da ugrozi popularnost Tvitera

by bifadmin

Treds, novi konkurent Tvitera, tokom prvog dana svog rada privukao je više od 30 miliona pretplatnika, bar prema rečima njenog vlasnika. Ipak, treba imati u vidu da je ova društvena mreža vezana za Instagram, što joj daje veliku početničku prednost.

Da podsetimo, korisnici Tvitera su sve nezadovoljniji načinom na koji Ilon Mask upravlja ovom društvenom mrežom, što njihovoj konkurenciji veoma odgovara budući da su tviteraši u više navrata započinjali masovnu seobu na druge mreže poput Mastodona i Gettra.

Sada im se pruža prilika za selidbu i na Treds, ali nešto drugačija. Oni naime tamo neće započinjati virtuelni život od nule budući da je ta društvena mreža vezana za Instagram. Toliko je vezana da ne mogu čak ni da ugase svoj nalog na Tredsu a da ne obrišu svoj Instagram nalog. No, iako je usko povezan sa mrežom poznatom po objavljivanju fotografija i snimaka, Treds zapravo ima najveće sličnosti sa Tviterom, uz jednu značajniju razliku – na njemu se mogu objavljivati postovi dužine do 500 karaktera.

Te sličnosti je uočio i pravni tim Tvitera pa je najavio tužbu. Doduše, povod za tužbu biće, između ostalog, i to što je kompanija Meta, u čijem vlasništvu su Tred, Instagram i Fejsbuk, zaposlila bivše radnike Tvitera za koje se sumnja da su sa Metom podelili poslovne tajne svoje bivše kompanije.

Izvor: Forbes, BBC

Foto: Joshua Hoehne, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar