Home VestiIT i nauka Ilon Mask razvija četbota koji nije toliko politički korektan kao ChatGPT

Ilon Mask razvija četbota koji nije toliko politički korektan kao ChatGPT

by bifadmin

Iako je veoma glasno kritikovao razvoj veštačke inteligencije, Ilon Mask je sada pokrenuo firmu za razvoj iste.

Kompanija xAI naime kreira alternativu za ChatGPT za koji kontroverzni milijarder tvrdi da je suviše “politički korektan”. Njegov četbot će se navodno baviti istinom ne robujući principima političke korektnosti, zbog čega će se zvati TruthGTP. Sa ciljem, kako tvrdi direktor Tesle i vlasnik Tvitera, da napravi alat za bolje razumevanje stvarnosti.

Vodiće je Mask, a u njegovom timu biće i Igor Babuškin, bivši inženjer DeepMind-a, Toni Vu i Kristijan Segedi, bivši uposlenici Google-a, i Greg Jang, koji je nekada radio za Microsoft.

Da podsetimo, konkurencija na tržištu aplikacija baziranih na veštačkoj inteligenciji je sve oštrija. Pored ChatGPT-a, tu su i Bard i Bing, a raste i broj drugih potencijalnih takmaca na ovom tržištu, kao što je i xAI.

Međutim, zanimljivo je da je pre samo nekoliko meseci Ilon Mask potpisao otvoreno pismo u kojem se traži usporavanje razvoja veštačke inteligencije, bar dok se ona bolje ne reguliše zakonom. U međuvremenu je verovatno uvideo da su kompanijama koje su prve ušle u ovu oblast velikom brzinom rasli prihodi, i odlučio da se i on bori za deo kolača na tržištu.

Foto: Steve Johnson, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar