Home VestiEkonomija Kineski pametni telefoni osvojili više od 70 odsto ruskog tržišta

Kineski pametni telefoni osvojili više od 70 odsto ruskog tržišta

by bifadmin

Kineski pametni telefoni dominirali su ruskim tržištem u prvoj polovini ove godine, premašivši 70 odsto ukupne prodaje, saopštio je vodeći trgovac potrošačkom elektronikom M.Video-Eldorado.

Poređenja radi, u istom prošlogodišnjem periodu činili su oko 55 odsto prodaje.

Nakon što su južnokorejski Samsung i američki Apple smanjili prodaju u Rusiji zbog rata u Ukrajini, najpopularniji telefoni na ruskom tržištu postali su kineski Xiaomi i Realme, prenosi SEEbiz.

Ukupna potražnja za pametnim telefonima porasla je 17 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, uz gotovo 13 miliona prodanih uređaja.

Rusija sada u Kini nabavlja široku lepezu proizvoda, od elektronike do automobila, budući da se većina zapadnih marki povukla s tržišta.

“Kineski brendovi i dalje sistemski jačaju prisutnost”, objavio je u utorak M.Video-Eldorado, dodajući da su posebno traženi vodeći modeli i preklopni pametni telefoni kineskih brendova.

U prvih šest meseci ove godine kineski brendovi čini su 80 odsto najprodavanijih pametnih telefona u Rusiji, objavio je vodeći trgovac potrošačke elektronike.

Kremlj je zvaničnicima rekao da prestanu koristiti Appleov iPhone, rekavši da su ga zapadne obavještajne agencije kompromitovale ugradnjom softvera za nadzor, napominje Reuters. Apple je demantovao te tvrdnje.

Izvor: Investitor.me
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar