Home Promo Srpski startapi dobili priliku da se predstave najvećim investicionim fondovima u CIE

Srpski startapi dobili priliku da se predstave najvećim investicionim fondovima u CIE

by bifadmin

Na piču koji je u svojoj varšavskoj kancelariji 20. jula organizovala kompanija Meta 21 startap je predstavio svoje poslovne modele najvećim investicionim fondovima u Centralno-istočnoj Evropi. Ovaj sastanak sa investitorima je označio završetak dvomesečnog programa “Genesis startap akademije sa kompanijom Meta”.

U predstavljanju investitorima je učestvovao 21 tehnološki startap iz CIE regiona, od 50 koliko je ukupno učestvovalo u programu. Svi oni su prethodno pohađali besplatnu “Genesis startap akademiju sa kompanijom Meta” koja se održavala onlajn.

“Za Metu u CIE je važno da podržava startape. Zato smo pre tri godine lansirali Startap akademiju zajedno sa ukrajinskom kompanijom Genesis, kako bismo za još više startapa omogućili da stiču korisna znanja, razvijaju dobre ideje ali i da dobiju usluge mentorstva od vodećih tehnoloških eksperata”, izjavio je Stanislav Birov, savetnik kompanije Meta u tom regionu.

Kroz ovaj program preduzetnici iz IT industrije su stekli korisna saznanja od osnivača velikih i poznatih tehnoloških kompanija iz sveta. Podršku su im pružili stručnjaci iz kompanija Genesis, Meta, Amazon Web Services (AWS), Horizon Capital, Flyer One Ventures, Deel, Zendesk, i drugih tržišnih lidera u svojim oblastima.

Kruna ovog programa bio je organizovani susret sa investitorima u kojem su učestvovali odabrani startapi iz Srbije, Moldavije, Ukrajine, Poljske, Estonije, Nemačke, Holandije, Gruzije, Jermenije i Azerbejdžana. Iz naše zemlje svoje poslovne potencijale investitorima predstavljali su Vladimir Ličanin, osnivač eRatar-a, i Nenad Orlić, Ivan Romanić i Filip Kunjadić-Ćulibrk suosnivači startapa TAU Commerce.

Oni su održali prezentacije pred 46 predstavnika investicionih fondova, uključujući i Flyer One Ventures, Horizon Capital, SMOK Ventures, Inovo VC, Market One Capital, TA Ventures, Practica Capital, 500 Emerging Europe, ffVC…

Zašto su ovakvi događaji važni pokazuje podatak da je posle prošlogodišnjeg piča šest startapa osiguralo investicije u iznosima od 100.000 do miliona dolara.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar