Home VestiPolitika i društvo Beograd za turiste: Vodič kroz smeštajnu ponudu prestonice

Beograd za turiste: Vodič kroz smeštajnu ponudu prestonice

by bifadmin

Zahvaljujući ogromnoj posećenosti i sve većoj zainteresovanosti turista da ga posećuju, Beograd iz dana u dan povećava svoje smeštajne kapacitete. Kao i sve velike metropole, tako i srpska prestonica može da se pohvali dobrom ponudom i kvalitetnim smeštajnim jedinicama koje turistima pružaju pravi odmor.

Turisti u glavnom gradu mogu uživati u različitim smeštajima, ali činjenica je da po popularnosti među turistima prednjače apartmani i hoteli. Osim u njima, turisti prenoćište mogu pronaći i u različitim hostelima, motelima i privatnim smeštajnim jedinicama.

Apartmani – Najtraženiji smeštaj u Beogradu

Kao jedan od najkvalitetnijih i najjednostavnijih vidova prenoćišta u srpskoj prestonici, stanovi na dan definitivno su najpopularniji izbor većine turista. Širom Beograda danas postoji na hiljade apartmana, koji nude različite usluge i pogodnosti. Stoga, mnogi smatraju da je boravak u apartmanu kako jedna od najpraktičnijih, tako i najsigurnijih opcija prilikom dolaska u srpsku prestonicu.

Apartmanski smeštaj u Beogradu popularan je iz više razloga, a prvi je taj da smeštaj ovog tipa pruža turistima potpunu privatnost. Nakon što dobiju ključ u ruke, turisti slobodno mogu da raspolažu čitavim apartmanom i da uživaju u svim pogodnostima koje on pruža. Bilo da žele da se opuste u spa i wellness sadržajima, da traže isključivo apartman sa parking garažom ili su u potrazi za smeštajem koji ima uređenu terasu, uvek će se naći nešto u ponudi.

Cene apartmana

Apartmanske jedinice u Beogradu mogu se naći na svakom koraku, a njihova cena zavisiće od mnoštva faktora. Pre svega, sama lokacija uticaće na to da li će apartman platiti iznad proseka ili ne. Primera radi, ukoliko neko traži apartman koji se nalazi u centralnom delu grada ili njegovoj neposrednoj okolini, cena apartmana kreće se oko 70 evra po noćenju. Neka od najluksuznijih mesta za iznajmljivanje apartmana jesu Beograd na vodi, Savski venac, Dorćol, Stari Grad, Dedinje i slično.

Sa druge strane, turistima su sve više primamljive periferne lokacije grada koje uz odgovarajući mir i tišinu nude i pristupačnije cene smeštajnih jedinica. Naselja kao što su Ledine, Surčin, Ostružnica, Borča ili Voždovac nude potpuno uređene i funkcionalne apartmane po ceni već od 20 evra po noćenju.

Cena apartmanskih jedinica može zavisiti i od opremljenosti samog smeštaja. Turisti će u Beogradu moći da uživaju u luksuzno opremljenim apartmanima koji imaju mnoštvo dodatnih spa i wellness pogodnosti kao što su đakuzi, sauna, parno kupatilo i hidromasažna kada. Sa druge strane, određeni broj apartmana nudi svojim gostima i uređeno dvorište, opremljenu terasu, obezbeđeno parking mesto i ostale pogodnosti koje mogu da utiču na to da cena apartmana bude veća u odnosu na prosek.

Hotelski smeštaj – Popularnost koja ne jenjava

Hotelski smeštaj je, uprkos ogromnoj ekspanziji apartmanskih jedinica, održao svoju popularnost te za njim i dalje postoji velika potražnja. Danas u Beogradu postoji oko 120 objekata hotelskog tipa, sa različitim pogodnostima i ponudama. Neki od najluksuznijih hotela u Beogradu jesu Hilton, Prezident Palace, Metropol Palace, Hyatt Regency i mnogi drugi, gde jedna noć u proseku košta 200 evra.

Osim luksuznih hotelskih jedinica, u Beogradu turisti mogu uživati i u hotelima sa pristupačnijim cenama. Neki od njih jesu Garni Hotel Dum, Hotel Vozarev, Cozy place hotel, Dreams Rooms, 7 Rooms Suites i drugi, a početna cena noćenja u njima iznosi 25 evra. Usluga recepcije, room servis i brojne dodatne aktivnosti na jednom prostoru kao što su bazen, rekreativno bavljenje sportom, teretana i slične usluge umnogome utiču na to da turisti rado biraju hotelski smeštaj.

Hosteli kao povoljnija opcija

Osim što hostele biraju turisti koji nisu spremni da odvoje veću svotu novca za smeštaj, oni su često i izbor mladih koji su željni druženja, upoznavanja i zabave. Iako je smeštaj u hostelu manje luksuzan i praktičan, on je znatno jeftiniji, te u Beogradu možete noćiti u hostelu po ceni već od 20 evra. Procena je da u Beogradu ima oko 100 hostela, a najviše njih je stacionirano u blizini centralnog dela grada.

Kamp Dunav – Autentično prenoćište za turiste

Kamp Dunav smešten je u Zemunu i jedna je od omiljenih opcija svim turistima koji su u tranzitu. Spada u red manjih kampova, a odlikuju ga izuzetna udobnost i sjajan pogled na Dunav. Kamp ima dve zvezdice, a budući da se nalazi u blizini centralnog dela grada, odličan je izbor za sve one turiste koji žele da se posvete upoznavanju srpske prestonice. Kamp Dunav ima 50 kamping jedinica koje se sastoje od 7 dvokrevetnih bungalova, 3 dvokrevetne i 3 trokrevetne sobe sa kupatilima. Osim toga, u kampu postoji i caffe bar sa 30 mesta. U toku sezone je kamp otvoren 24h.

Izvor: Bookaweb

Naslovna fotografija: Dimitrije Milenkovic, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar