Home VestiEkonomija Direktor Dojče banke upozorava da nemačka ekonomija mora da reši strukturne probleme

Direktor Dojče banke upozorava da nemačka ekonomija mora da reši strukturne probleme

by bifadmin

Izvršni direktor Dojče banke izjavio je da će Nemačka, ukoliko ne reši svoje strukturne probleme, postati teret Evrope, umesto ekonomskog motora ovog kontinenta, što je do nedavno bila.

Nemačka ekonomija je najveća na Starom kontinentu i vredi oko četiri biliona evra. Međutim, ona u poslednje vreme ne beleži dobre rezultate. Ove godine će biti u recesiji, što znači da će njena ekonomija pasti za 0,4 odsto, bar prema prognozi Evropske komisije.

Kristijan Suing, izvršni direktor Dojče banke, smatra da je to posledica strukturalnih problema nemačke ekonomije koji se moraju rešavati jer predstavljaju veliku prepreku za razvoj njene ekonomije. Prema njegovom mišljenju, u koštac sa ovim problemom treba da se uhvate i banke čija uloga se menja u trenutnoj makroekonomskoj klimi i one toga moraju biti svesne.

Suing je dodao da nemačka ekonomija više nije konkurentna na međunarodnom tržištu kao što je nekada bila, a na njenu anemičnu “krvnu sliku” utiču i nepredvidivi troškovi za energiju, spor internet, zastarela želetnica, troma digitalizacija zemlje, nedostatak kvalifikovane radne snage i preterana birokratizovanost.

Izvor: CNBC

Foto: FelixMittermeier, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar