Home Promo Konferencija „ESG in Business and Finance: Challenges and Opportunities in Serbia” 26. septembra u Beogradu

Konferencija „ESG in Business and Finance: Challenges and Opportunities in Serbia” 26. septembra u Beogradu

by bifadmin

Konferencija „ESG IN BUSINESS AND FINANCE: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES IN SERBIA“, održaće se 26. septembra 2023. godine, s početkom u 9.30, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13 – 15, Beograd.

Konferencija predstavlja važan skup čiji je cilj podizanje svesti o ključnim pitanjima održivosti, društvene odgovornosti i upravljanja, a doneće i niz značajnih tema, uključujući implementaciju EU taksonomije za održivo finansiranje, uticaj Mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika (CBAM) i integraciju ESG kriterijuma u investicione odluke finansijskih institucija. Takođe, diskutovaće se o strategijama dekarbonizacije i primeni zelenih tehnologija u upravljanju emisijom gasova sa efektom staklene bašte (GHG), uz fokus na ceo lanac snabdevanja.

Konferenciju organizuje Uruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Deloitte Risk Advisory, EIT Manufacturing i Intesa banke.

„Održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje sve više dobijaju na značaju i postaju ključ bolje budućnosti svih nas, dok se implementacija ESG principa i uspostavljanje održivog poslovanja kompanija nameću kao imperativ. Ovom konferencijom želimo da pomognemo korporacijama i MSP da istraže i u potpunosti prihvate instrumente ESG izveštavanja“, izjavila je
Irena Brajović, Direktor Konfindustrije Srbija.

„Cilj Konferencije je da se fokusira na značaj ESG standarda i podstakne kompanije i institucije da revidiraju svoje poslovne modele i strategije. Zbog toga je od ključne važnosti da se blagovremeno uspostavi mreža stručnjaka za ESG koja će doprineti razmeni znanja i iskustva u razumevanju ESG procesa i njegovih implikacija na finansijski i industrijski sektor. Konferencija koju organizujemo 26. septembra samo je prvi korak u tom pravcu.“, izjavila je Katarina Ocokoljić, sekretar Udruženja finansijskih institucija Privredne Komore Srbije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar