Home Promo Otvorene prijave za Školu privatnosti

Otvorene prijave za Školu privatnosti

by bifadmin

Nakon višegodišnjeg uspešnog organizovanja Nedelje privatnosti, organizacija Partneri Srbija ove godine organizuje drugu po redu Školu privatnosti.

Sa zadovoljstvom pozivamo sve one koji žele da saznaju više o razvoju prava na privatnost, savremenim izazovima za zaštitu privatnosti, posebno u kontekstu razvoja novih tehnologija i bezbednosnih pretnji, ali i o načinima na koje mogu da ostvare i zaštite svoje pravo na privatnost u različitim sferama života, da se prijave za učešće u ovogodišnjoj Školi privatnosti.

Glavni program Škole će trajati četiri i po nedelje (od 17. oktobra 2023. do 14. novembra 2023. godine) i sastojaće se od 9 online predavanja, koja će biti organizovana utorkom i četvrtkom u trajanju od 18:00 do 19:30. Za sve polaznice i polaznike koji su uspešno završili osnovni program, biće organizovane dve uživo sesije 26. januara 2024. godine, u okviru Nedelje privatnosti.

Učešće u Školi privatnosti je besplatno za sve polaznike i polaznice.

Sva predavanja biće organizovana online, preko zoom platforme. Neke od tema Škole privatnosti biće:
• regulativa u oblasti privatnosti i zaštite podataka o ličnosti u Srbiji i svetu;
• digitalni nadzor, digitalna higijena;
• veštačka inteligencija i pravo na privatnost;
• zaštita privatnosti pripadnika osetljivih grupa, zaštita podataka u radnom odnosu, zaštita podataka o ličnosti u sektoru bezbednosti;
• zaštita privatnosti u kontekstu platformizacije javnih usluga.

Predavanja će održati stručnjaci iz Srbije i regiona sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti.

Svi zainteresovani za Školu privatnosti mogu poslati svoju prijavu na mejl adresu office@partners-serbia.org zaključno sa 30. septembrom 2023. godine, sa naznakom “Prijava za Školu privatnosti.” Prijava treba da sadrži biografiju i motivaciono pismo (ne duže od 300 reči) u kom će polaznik/polaznica obrazložiti šta ga/ju je motivisalo da se prijavi i na koji način će znanja stečena tokom Škole privatnosti primeniti u svom budućem radu i životu. Zbog materijala koji će se koristiti, poželjno je da polaznici i polaznice imaju solidno poznavanje engleskog jezika. Po završetku Škole, polaznici i polaznice će dobiti sertifikate o završenoj Školi privatnosti.

Kako bi predavanja i radionice bili efikasno prilagođeni za praćenje i učešće, broj učesnika je ograničen na 30. Partneri Srbija će svim polaznicima i polaznicama koji su uspešno prošli proces selekcije poslati obaveštenje i detaljnu agendu predavanja do 9. oktobra 2023. godine.

Škola privatnosti je finansijski podržana od strane Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, Američkog udruženja pravnika – Inicijative za vladavinu prava i Misije OEBS-a u Srbiji.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar