Home VestiEkonomija Od 1. novembra gas skuplji za 10 odsto

Od 1. novembra gas skuplji za 10 odsto

by bifadmin

Savet Agencije za energetiku je na današnjoj sednici dao saglasnost o novoj ceni prirodnog gasa u javnom snabdevanju od 1. novembra

Cena će biti povećana za 10 odsto i iznositi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi, odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Agencije za energetiku je saopštila da je Savet agencije dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje će se primenjivati počev od 1. novembra.

Kako je navedeno, prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, je viša za 10 odsto i iznosi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi,odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Saglasnost Agencije objavljuje se uSlužbenom glasnikui na internet stranici Agencije.

„I nakon ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi“, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar