Home VestiPolitika i društvo Veterinarska inspekcija naložila novu analizu meda u Srbiji jer prethodnu nije izvela ovlašćena laboratorija

Veterinarska inspekcija naložila novu analizu meda u Srbiji jer prethodnu nije izvela ovlašćena laboratorija

by bifadmin

Posle vesti da je među 25 analiziranih uzoraka meda pronađeno čak 22 falsifikata, Veterinarska inspekcija naložila je vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda u Srbiji.

Razlog tome je, barkako kažu iz Ministarstva poljoprivrede, činjenica da laboratorija koja je radila pomenutu analizu meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole te ove rezultate treba uzeti sa rezervom. Zato će se raditi nova analiza i rezultati će biti objavljeni po njenom završetku.

Oni dodaju da u redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili navode u medijima o velikom broju falsifikata u analiziranim uzorcima meda.

„Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru“, navelo je Ministarstvo poljoprivrede.

Izvor: Beta

Foto: Alexander Mils, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar