Home VestiEkonomija Vrednost Epla pala posle predstavljanja novog Ajfona

Vrednost Epla pala posle predstavljanja novog Ajfona

by bifadmin

Posle predstavljanja novog modela Ajfona, vrednost akcija kompanije Epl je pala za 1,71 odsto. One sada vrede svaka po 176,30 dolara.

Izgleda da su očekivanja od Ajfona 15 bila velika ali da nisu zadovoljena. Novi model telefona jeste imao neka unapređenja funkcija, kao što su moderniji USB-C punjač, titanijumska ojačanja i poboljšanje kamere na premijum modelima.

Međutim, ljudi su počeli da se pitaju da li ova unapređenja zaista vrede onoliko koliko ih Epl ceni. Naime, Ajfon 15 će se naći na tržištu u četiri modela. Na evropskom će osnovni modeli Ajfon 15 i Ajfon 15 Plus koštati 949 evra i 1.099 evra. Cene za Ajfon 15 Pro i Ajfon 15 Pro Max iznosiće 1.199 evra i 1.449 evra.

No, ovo nije jedini problem sa kojim se američka kompanija suočava. Da podsetimo, pre nedelju dana, posle najave da će kineske vlasti zabraniti zaposlenima u javnom sektoru da nose Eplove telefone, vrednost ove kompanije je pala za šest odsto.

I u prethodnom periodu je padala, tako da kada se sve sabere, u proteklih godinu dana pad njene vrednosti iznosio je 41 procenat.

Foto: Pexels, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar