Home VestiPolitika i društvo Beograd među deset gradova sa najljubaznijim stanovnicima

Beograd među deset gradova sa najljubaznijim stanovnicima

by bifadmin

Ljubazni meštani koji vam pružaju toplu dobrodošlicu i žele da vam pomognu da se zaljubite u njihov grad, mogu prosečno putovanje pretvoriti u nezaboravan.

Mnogi faktori se moraju spojiti u ocenjivanju grada: njegova istorija, svetski poznata arhitektura, kao i njegova gastronomska ponuda. Međutim, kao i u svemu, ljudi su ti koji mogu da uzdignu mesto, a evropski gradovi su dom nekih od najljubaznijih stanovnika širom sveta.

Časopis za putovanja Condé Nast Traveller objavio je listu gradova s najljubaznijim stanovnicima. Zanimljivo je da su se na ovoj listi našla tri grada iz naše regije odonosno Beograd, Dubrovnik i Ljubljana.

Prvo mesto zauzeo je italijanski grad Sijena.

Postoji obilje kafića, porodičnih restorana, a grad je poznat po godišnjem Paliu, trci konja bez sedla koja se održava svakog leta na Piazza del Campo, napominje se u članku. Meštani su, naravno, poznati po svojoj toploj dobrodošlici. Na drugom i trećem mestu našao se irski gradovi Kork i Dablin.

Na četvrtom mestu ove liste je Helsinki u Finskoj, a peto mesto pripalo je Beogradu.

Dva španska grada zauzela su šesto i sedmo mesto – Malaga i San Sebastijan. Još jedan grad iz susedstva se našao na osmom mestu, reč je o jadranskom dragulju Dubrovniku.

Deveto mesto pripalo je Bukureštu u Rumuniji, a top deset destinacija s najljubaznijim stanovnicima zaokružuje Ljubljana u Sloveniji.

Izvor: Klix.ba
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar