Home VestiEkonomija Od 1. novembra reprogram duga za Infostan Beograđanima

Od 1. novembra reprogram duga za Infostan Beograđanima

by bifadmin

Grad Beograd i JКP „Infostan tehnologije” od 1. novembra 2023. do 30. aprila 2024. godine sprovode akciju reprograma duga po najpovoljnijim uslovima za korisnike komunalnih usluga, preneo je Beoinfo.

Ovim građanima pružena je mogućnost da izmire dugovanja dospela do 31. avgusta 2023. godine na više mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga i do 20 odsto. Reprogramiranjem dugovanja zaustavlja se obračun kamate i obustavlja postupak izvršenja, pri čemu su obezbeđeni posebni uslovi i pogodnosti za sve kategorije korisnika. Akcija reprograma duga sprovodi se u skladu sa Zaključkom Gradskog veća Grada Beograda, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

Svi građani koji reprogramiraju dugovanja mogu da odaberu broj mesečnih rata, uz umanjenje glavnog duga i otpis kamate. Jednokratnim plaćanjem otpisuje se 15 odsto glavnog duga, za plaćanje na tri rate otpisuje se 12 odsto, izmirenjem duga na šest rata otpisuje se 10 odsto dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje pet procenata glavnog duga.

Posebne pogodnosti za reprogramiranje obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere, piše u saopštenju. Кorisnici socijalnih davanja mogu reprogramirati dug na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Za dug do 30.000 dinara omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata, na 24 rate se reprogramira dug od 30.000 do 50.000 dinara, dug od 50.000 do 200.000 dinara se reprogramira na 48 rata dok je za dug veći od 200.000 dinara omogućeno plaćanje na 60 rata.

Na 60 rata

Za kategoriju penzionera takođe je obezbeđeno plaćanje duga na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Broj rata je regulisan u zavisnosti od visine ukupnog duga, kao i korisnika socijalnih davanja.

Pozivaju se građani da počevši od 1. novembra 2023. sve do 30. aprila 2024. godine posete bilo koju od 11 ekspozitura širom Beograda ili zgradu Direkcije gde mogu da se informišu i zaključe ugovor o reprogramu duga.
Sve neophodne informacije o uslovima reprograma mogu se dobiti putem Servisnog centra grada 11-0-11, ili pozivom neke od ekspozitura, putem imejla infostan@infostan.rs, kao i na sajtu preduzeća Infostan. Кorisnici će takođe uz oktobarski račun dobiti sve važna obaveštenja o akciji reprograma duga, navedeno je u saopštenju JКP-a „Infostan tehnologije”.

Izvor: N1
Foto: Bing

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar