Home VestiEkonomija Sedam neobičnih biznisa

Sedam neobičnih biznisa

by bifadmin

Preduzeća često smišljaju jedinstvene proizvode ili usluge kako bi zauzela nišu za sebe. Kada većina preduzetnika započne posao oni u najvećem broju slučajeva slede normalne poslovne ideje. Na kraju krajeva, šta se prodaje bolje od robe i usluga koje su svima potrebne?

Ali ljudi izražavaju širok spektar navika i želja, a to omogućava nekim čudnim poslovima da cvetaju i stvaraju jedinstvene tržišne niše. Neobični proizvodi i usluge ne moraju nužno biti loše poslovne ideje. To su poslovni planovi koje možda niste videli ili niste znali da ih čeka posebna demografska grupa.

Evo sedam neobičnih preduzeća koja ispunjavaju potrebe za koje niste znali da postoje.

Dogue restoran za pse

Možda ste čuli za kafiće za mačke ili restorane za pse, ali da li ste ikada čuli za restoran samo za pse? Dogue u San Francisku nudi degustacijski meni od 75 USD isključivo za pse, uključujući domaće „pawtisserie“ i „dogguccino“.

Dogue je osnovao Rahmi Masarveh, kuvar koji je u početku nastojao da stvori zdrava jela za svoje voljene ljubimce.

Pored novine da svratite sa svojim vernim saputnikom na činiju organskog goveđeg odrezaka, Dogue je posvećen širenju svesti o ishrani kućnih ljubimaca i njenim efektima na zdravlje psa. Možete da kupite hranu za vašeg ljubimca ali i dobiti plan obroka koji je napravljen po meri za njegove potrebe.

Jestive cipele

Očigledno, jestive cipele su stvar. Dok se većina kompanija koje proizvode jestive cipele takođe bave proizvodnjom konvencionalnije hrane, jestive cipele su dovoljno veliko tržište da brza Google pretraga otkriva desetine rezultata. Većina ovih poslastica je napravljena od čokolade, što postavlja pitanje – šta se dešava kada počnu da se tope?

Poruke na krompiru

Pored kuvanja i prženja na krompiru možete pisati i poruku poslati poštom. Potato Parcel piše prilagođene poruke na krompir i dostavlja ih primaocu po vašem izboru. Ništa ne opisuje zaljubljenost koliko krompir koji ne možete jesti, jer je na njemu ljubavna poruka.

Unajmite koze

Da li ste se preselili u predgrađe? Zaboravite na skupu kosilicu i unajmite kozu! Hire Goats podiže značenje prirodnih i ekoloških proizvoda na novi nivo dozvoljavajući vam da iznajmite kozu da vam „pokosi“ travu. Razmišljajte o održivom poslovnom modelu! Postoji nekoliko lokacija gde možete iznajmiti kozu (ili više njih) za negu travnjaka. Kompanija se hvali da se koze obično koriste za iskorenjivanje grmlja, obnavljanje biodiverziteta i održavanje poljoprivrednog zemljišta i pašnjaka.

Cuddle Party

Svima nam je ponekad potreban zagrljaj. Srećom, zagrljaj zabave postoje. Cuddle Party ne samo da vas grli – usluga vas takođe uči kako da kreirate granice i veze. Nakon dobrodošlice i učenja nekih osnovnih veština, žurka zagrljaja može početi. Usluge Cuddle Party su dostupne na različitim mestima u Sjedinjenim Državama, Evropi, Kanadi i Australiji.

Virtual Dating Assistants

Ako vam je dosadila kompletna priprema za sastanke, prepustite neki deo posla. Virtuelni pomoćnici za sastanke (VIDA) bira profile za sastanke na mreži za vas, dogovara datume i mesto i planira i organizuje sastanke u vaše ime. Sve što treba da uradite je da se pojavite u određeno vreme na određenom mesto i da se dobro provedete.

Dirty Rotten Flowers

Loš raskid ili čudan smisao za humor? Za skromnih 30 USD Dirty Rotten Flowers u vaše ime šalje bukete mrtvog, trulog cveća vašim ne-voljenima ili se „šali“ sa vašim prijateljima.

Izvor: Imovina/Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar