Home VestiEkonomija Šta će od novih saobraćajnica u Srbiji biti autoputevi a šta brzi putevi?

Šta će od novih saobraćajnica u Srbiji biti autoputevi a šta brzi putevi?

by bifadmin

Šta će među saobraćajnicama koje se grade i koje će se tek graditi biti autoputevi, a šta brzi putevi postalo je jasnije sa donošenjem nove Uredbe o kategorizaciji državnih puteva (puteva prvog i drugog reda) koju je usvojila Vlada.

Utvrđeno je devet autoputeva, odnosno državnih puteva prvog A reda (IA), prenosi eKapija.

Osim onih koji su izgrađeni, i koji su u izgradnji, ovaj dokument poručuje da će profil autoputa imati i soabraćajnice Novi Sad – Zrenjanin – Beograd, deonica od Požege do granice sa Crnom Gorom, kao i saobraćajni potez od Bubanj Potoka preko Pančeva do granice sa Rumunijom.

U profilu brze saobraćajnice (državni putevi reda IB) u Srbiji će biti 36 saobraćajnica.profilu brze saobraćajnice (državni putevi reda IB) u Srbiji će biti 36 saobraćajnica.

Kao brze saobraćajnice gradiće se i deonice Paraćin – Boljevac – Zaječar – državna granica sa Bugarskom za koju se duže vreme špekulisalo da li će se graditi u profilu autoputa ili brze saobraćajnice.

U brzu saobraćajnicu uvrštena je i ona od granice sa Bosnom i Hercegovinom preko Loznice i Valjeva, Aranđelovca i Topole do Svilajnca, kao i deonica od Malog Zvornika preko Užica i Kremne do graničnog prelaza Kotroman.

Izvor:EURACTIV.rs
Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar