Home VestiEkonomija „Cvet uspeha za ženu zmaja“ dodeljen uspešnim preduzetnicama

„Cvet uspeha za ženu zmaja“ dodeljen uspešnim preduzetnicama

by bifadmin

Nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koju dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije, ove godine je dobilo 12 preduzetnica.

Dobitnica nagrade za Izvozno orijentisanu firmu je suvlasnica preduzeća Jela d.o.o. iz Jagodine Snežana Radovanović, dok je priznanje za Uspešan poslovni model dobila suvlasnica i direktorka preduzeća Bio špajz d.o.o. iz Beograda Nada Mišković.

Specijalno priznanje za brendiranje starih zanata dobila je Branka Golubović ispred preduzetničke radnje Wool Art Skržuti, dok je Specijalno priznanje za digitalni marketing dobila Svetlana Gašević iz agencija NS Promo Team Novi Sad.

U okviru ove manifestacije, šestu godinu zaredom je dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, koje su ove godine dobile kompanije Avon Cosmetics SCG d.o.o. na prvom mestu, Unicredit Bank Srbija AD na drugom mestu, a na trećem Delhaize Srbija d.o.o.

Ove godine, po drugi put na „Cvetu uspeha za ženu zmaja“, uručeno je i specijalno priznanje – Nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Award za 2023 sa ciljem da se poveća vidljivost preduzetnica koje su pokazale visoku svest o zaštiti prava intelektualne svojine. Priznanje je ove godine pripalo vlasnici i direktorki preduzeća Perfect Body Shine d.o.o. iz Beograda Jasmini Momčilović Nikolić.

Ministar privrede Slobodan Cvetković, koji je prisustvovao uručenju nagrada, podsetio je da je otvoren konkurs koji podstiče žensko preduzetništvo i pozvao sve zainteresovane preduzetnice da se prijave do kraja godine.

„Prvi put ove godine to je na nivou od 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je šest puta veći iznos nego prethodnih godina. Uveli smo i subvencije za uslužne delatnosti, dok je ranijih godina to bilo samo za proizvodne delatnosti“, rekao je Cvetković za Tanjug.

Izvor: Tanjug

Foto: geralt, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar