Home Promo Luka Đukanović, Marketing menadžer (Bananica, Štark), Atlantic Grupa: Svaki trenutak je pravi trenutak za inovacije

Luka Đukanović, Marketing menadžer (Bananica, Štark), Atlantic Grupa: Svaki trenutak je pravi trenutak za inovacije

by bifadmin

Luka Đukanović je dobitnik prestižnog Mark Awards priznanja u kategoriji BRAND INNOVATOR OF THE YEAR.

Kada je pravi trenutak za inovacije u okviru kompanije?

Mislim da je svaki trenutak pravi trenutak za inovacije. Ako se nalazite u fazi gde ostvarujete rekordne market share-ove, nema bolje polazne tačke za eksperimentisanje. Ako ste sa druge strane na dnu lestvice, nemate šta da izgubite. A opet ako ste negde u sredini, pa inovacije će vam biti najbolja odskočna daska.
Brendove koji se osećaju ušuškano na bazi tradicije i snage koju vuku iz istorijskih rezultata, brzo će preklopiti talas inovacija ukoliko ne uhvate korak.

Šta danas znače inovativne marketinške komunikacije?

Inovativne marketinške komunikacije danas znače prenos poruke brenda i njegovih vrednosti na jedan drugačiji način. To se može ostvariti na brojne način: kroz ton komunikacije, kanale komunikacije, produkcijska rešenja…Inovativna komunikacija ne znači da je nužno da osmislite potpuno novi način na koji ćete transferisati poruku, već da se brend dobije jedan originalniji izraz, i da os postojećih alata komunikacije kreira jedan inovativan način obraćanja svojim target grupama.

Na koji način uspešno integrisati tradiciju i inovacije kada su u pitanju dugovečni brendovi?

Važno je da brend razume da može da ostane dosledan svojim suštinskim vrednostima, a da ne robuje tradiciji. Već sam spomenuo primer Bananice i rezultata koje je ona napravila sa inovacijama. Imamo takođe i primer Štark Keskića i Napolitanki koji su možda još tradicionalnije percipirani u odnosu na Bananicu. Sa željom da se podmladi ciljna grupa kojoj se obraćamo i koju regrutujemo kao buduće konzumente, bilo je neophodno da se naprave određeni potezi koji će napraviti otklon od tradicije. Kao rezultat toga pojavilo se novo pakovanje, novi Štark logo kao nosilac samog brenda i potpuno nova komunikaciona platforma. Mislim da nije pitanje da li je potrebno da se ova vrste integracije desi, već samo da se na dobar način egzekuira, kao što je bilo u ovom konkretnom primeru.

Šta Mark Awards znači za Vas lično i kako će uticati na Vašu dalju karijeru?

Meni lično je ovo priznanje da je posao u prethodnom periodu dobro odrađen i prepoznat na tržištu, a posebno mi je drago što je nagrada došla kao rezultat rada na Bananici – brendu koji je lider u barovima, koji ima izuzetno jaku bazu, a što je brend jači to je zahtevnije odskočiti na tržištu.
Za moju dalju karijeru ovo je podstrek da naredni projekti budu još bolji i kvalitetniji, i težnja da se u budućnosti vidimo na još nekoj dodeli.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar