Home VestiEkonomija Radnici Pošte tražili veće plate, rukovodstvo im ponudilo – više posla

Radnici Pošte tražili veće plate, rukovodstvo im ponudilo – više posla

by bifadmin

Već dve nedelje traje štrajk radnika u Pošti koji je pokrenut prvenstveno zbog niskih primanja ali je dobio nesvakidašnji obrt.

Da podsetimo, štrajk je započeo zato što su radnici, a posebno poštari koji primaju plate od oko 55.000 dinara, tražili povišice od 30 odsto.

Rukovodstvo Pošte je u međuvremenu smislilo kako može da im poveća plate – tako što će im dati više posla. Naime, u subotu je menadžment Pošte, predvođen direktorom Zoranom Đorđevićem, objavio saopštenje prema kom je napravljen sporazum sa preduzećem Post pro prema kome će poštari i dostavljači imati priliku da zarade još 40 odsto na platu, ako ispune norme.

Radnicima nije baš najjasnije kakva je ponuda rukovodstva, ali prema rečima Stefana Mitrovića, predsednika Sindikata radnika Pošte Sloga, zaključuju da ne želi da im isplati povećanje plata koje oni traže.

„Koliko sam shvatio oni prosto ne žele da povećaju platu za procenat koji traže zaposleni, zbog čega je obustava rada i počela. Nude taj neki bonus na učinak – kao neku vrstu dodatnog posla za tu drugu firmu.

Mitrović ističe da je stav radnika da „umesto što su davali pare za marketing i spinovanje mogli su da nam povećaju plate“.

„Pošta je odavno zrela za finansijsku policiju i nezavisnog revizora da pročešlja šta se tu sve dešava“, zaključuje on.

Izvor: Danas

Foto: xat-ch, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar