Home VestiEkonomija U Evropi postoji šest mesta, gde će vam platiti da se preselite

U Evropi postoji šest mesta, gde će vam platiti da se preselite

by bifadmin

Mnoga mesta u Evropi, u potrazi za novim stanovnicima su spremna da ulože velike finansijske podsticaje za njih

U Evropi postoji šest mesta, gde će vam platiti da se preselite uz pozamašne finansijske podsticaje.

Albinen, Švajcarska

Albinen u švajcarskom kantonu Vale se, kao i mnoga mesta na ovoj listi, bori sa depopulacijom.U alpskom selu sada ima manje od 250 stanovnika.Da bi povećala broj, švajcarska vlada nudi porodicama čak 53.000 dolara da se tamo presele – 25.000 švajcarskih franaka (skoro 27.000 dolara) za odrasle mlađe od 45 godina plus 10.000 švajcarskih franaka (skoro 11.000 dolara) po detetu.

Da biste ovu ponudu mogli da iskoristite,morate da budete državljanin Švajcarske ili bar da imate C boravišnu dozvolu.Podnosioci zahteva takođe moraju da se obavežu da će kupiti kuću u Albinenu i tamo živeti 10 godina.

Sardinija, Italija

Sardinijaje turističko žarište sa netaknutim plažama i mnoštvom primorskih odmarališta, alinjegovo divlje zaleđe privlači manje posetilaca i ima sve manji broj stanovnika.

Regionalna vlada je uvela šemu za privlačenje novih stanovnika. Kandidati koji se presele u naselje sa manje od 3.000 stanovnikadobiće isplatu do 15.000 evra.

Novac se mora iskoristiti za kupovinu ili renoviranje nekretnine. Vlada je izdvojila preko 45 miliona evra za ovaj program preseljenja.

Preziče Akvarika, Italija

Preziče Akvarika je grad od oko 10.500 stanovnika u južnom regionu Pulje.

Kako bi povećali broj stanovnika, grad je prošle godine pokrenuo kampanju pod nazivom „Dobro došli u Preziče Akvariku“, kojaobećava grant od 30.000 evraza one koji kupe kuću i prijave prebivalište u gradu.

Finansijska pomoć će biti dostupna za pokrivanje 50 odsto troškova kupovine kuće, uključujući renoviranje, do maksimalno 30.000 evra, a oko 30 odsto gradskog stambenog prostora ispunjava uslove za program.

Ponga, Španija

Grad Ponga na severozapadu Španije je dom za samo 600 stanovnika, a da bi povećao svoju populaciju, počeo je da nudi novčane grantove.

Trenutno su dostupni Britancima i obećavaju 2.600 funti za svakoga ko se obaveže da će živeti u gradu najmanje 5 godina, i još 2.600 funti za svaku bebu koja se tamo rodi.

Kalabrija, Italija

Oni koji odluče da se presele u selo sa 2.000 stanovnika ili manje mogu da zarade do 28.000 evra.

Zainteresovanimoraju da imaju 40 godina ili da budu mlađi i da se presele u region u roku od 90 dana od trenutka kad im prijava bude prihvaćena. Oni takođe moraju pokrenuti posao ili naći posao u toj oblasti.

Irska ostrva

Irska nudi značajne finansijske podsticaje za ljude koji su spremni da se presele na jedno od njenih udaljenih ostrva. Projekat je deo šire politike nazvane „Naša živa ostrva“ koja radi na povećanju broja stanovništva u zemlji. Irska ima 30 ostrva bez mostovne veze sa kopnom.

Irska vlada nudi grantove odpreko 80.000 evra za one koji se obavežu da renoviraju imanje na jednom od ostrva, potencijalni stanovnici treba da kupe kuću sa datumom izgradnje pre 1993. godine,aprazna je najmanje dve godine.

Izvor: Alo.rs

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar