Home Promo U Jagodini položen kamen temeljac nemačke kompanije SCHOTT Pharma

U Jagodini položen kamen temeljac nemačke kompanije SCHOTT Pharma

by bifadmin

 

U Jagodini je 20. decembra održana ceremonija obeležavanja početka radova na novoj proizvodnoj lokaciji nemačke kompanije SCHOTT Pharma, u prisustvu predstavnika kompanije, nemačke ambasadorke, državnih i lokalnih zvaničnika. Kompanija je najavila proširenje svoje globalne proizvodne mreže i ulaganje dvocifrenog milionskog iznosa u evrima u novu proizvodnu lokaciju u Pomoravskom okrugu.

Kao pionir u oblasti farmaceutskih kontejnera i sistema za administraciju injekcionih lekova, kompanija snabdeva globalnu farmaceutsku industriju visokokvalitetnim rešenjima za bezbedno čuvanje i administraciju lekova. Nova lokacija u centralnoj Srbiji namenjena je proizvodnji ampula koje su pogodne za skladištenje injekcionih lekova kao što su lekovi protiv bolova, protivupalni analgetici i anestetici. Početak pripremnih radova za proizvodnju ampula je planiran za 2024. godinu. U zavisnosti od potražnje na tržištu biće moguća i proizvodnja drugih grupa proizvoda.

„Ovim potezom jačamo naše prisustvo u Jugoistočnoj Evropi i povećavamo fleksibilnost proizvodnje kako bismo izašli u susret potrebama naših klijenata u regionu“, izjavio je ovim povodom Andreas Rajse (Andreas Reisse), generalni direktor kompanije SCHOTT Pharma.

„Želimo da popunimo više od 130 radnih mesta za početak proizvodnje i razgovore za posao obavljamo još od početka oktobra. Trenutno popunjavamo preostala slobodna radna mesta u administraciji, prodaji i proizvodnji. Planiramo da zaposlimo ukupno 350 ljudi u narednih nekoliko godina“, izjavio je Denis Nikitin (Denis Nikitin), direktor fabrike SCHOTT Pharma u Jagodini. „Svi zainteresovani mogu se prijaviti kompaniji SCHOTT Pharma putem relevantnih portala za zapošljavanje.“

Kompanija SCHOTT Pharma se oslanja na globalni preduzetnički uspeh koji je zasnovan na inovativnosti i stogodišnjoj proizvodnoj ekspertizi. SCHOTT Pharma posluje u jednom od najdinamičnijih segmenata farmaceutske industrije, odnosno na tržištu injekcionih lekova. „Naši kontejeri za čuvanje parenteralnih lekova i sistemi za jednostavnu administraciju injekcionih lekova osiguravaju da lekovi budu bezbedni i laki za upotrebu za pacijente širom sveta“, objašnjava Nikitin. Sa sedištem u Majncu, u Nemačkoj, kompanija SCHOTT Pharma prisutna je u svim većim farmaceutskim centrima širom sveta.

Kao deo globalne proizvodne mreže u 14 zemalja, proizvodnja će poštovati vrhunske procese i napredno obezbeđenje kvaliteta.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar