Home VestiEkonomija Trećina sveća proda se tokom Božića i praznika

Trećina sveća proda se tokom Božića i praznika

by bifadmin

Unose romantiku u prostor i čine da dom izgleda magično. One su za svaki dan, ali i za specijalne prilike, a ovo pretpraznično doba je idealno da sveće, taj čarobni dekorativni detalj, oplemene svačiji dom.

Globalna tržište sveća procenjeno je na 12,88 mlrd USD u 2022. godini, a očekuje se da će zabeležiti godišnju stopu rasta od 5,7% od 2023. do 2030. godine. Čak četvrtinu čini tržište mirisnih sveća koje je vredelo 3,17 mlrd USD u 2022. godini i očekuje se da će doseći vrednost od 5,28 mlrd USD do 2030. godine, pokazuju podaci Data Bridge Market Research.

Trećina svih sveća proda se tokom Božića i praznika. Kupci najčešće sveće stavljaju u dnevnu sobu, zatim kuhinju, a na trećem mestu po popularnosti je spavaća soba.

Potcenjene kad je u pitanju uređenje enterijera, idealan su saveznik u dekorisanju doma. Kreiraju opuštajuću, toplu, ali i romantičnu atmosferu, a sjajno se uklapaju u svaku prostoriju.

Dekorateri kažu da će nekoliko sveća na kuhinjskom pultu učiniti da kuhinja dobije prefinjenu notu. Podrazumevaju se na trpezarijskom stolu, a odlične su i u hodniku. Poređajte nekoliko sveća na stočić ili policu u hodniku i sačekaće vas lepa slika kad uđete u kuću. Ako biste morali da izaberete samo jedan detalj koji će od vašeg kupatila napraviti oazu, to su sveće. Grupišite ih u uglu ili za posebne ugođaje, na kadi.

U spavaćoj sobi, čak i kad je moderna, uneće dašak starih vremena. U dnevnoj sobi možete ih staviti na zidne police, što će posebno biti efektno ako je naspram sveća ogledalo. Odlične su za dekorisanje stočića za kafu na kom se sjajno slažu uz vazu za cveće i knjigu. Ako imate kamin koji ne koristite, poređajte sveće različitih veličina po dnu i uživajte u romantičnom ugođaju.

U posebnim prilikama sveće stavite u srebrne ili kristalne držače, a za svakodnevne budite kreativni i napravite sami svećnjak. Uzmite neobičnu teglu ili čašu otpornu na toplotu, sa spoljne strane možete zalepiti fotografije prijatelja ili rodbine što će biti lepo iznenađenje ako pravite večeru za drage ljude.

Oprezno sa mirisnim svećama, kombinujte arome koje idu zajedno, na primer jabuku i cimet. Za večere je, ipak, najbolje da upalite sveće bez mirisa.

Hit su i plutajuće sveće jer spoj vode i plamena čini da prostor deluje nestvarno. Za sofisticiran izgled birajte sveće u beloj, bež i drugim neutralnim i krem nijansama, a za romantiku nezaobilazne su crvene sveće. Za poseban ugođaj, po vodi možete posuti i latice cveća.

Bezbednost je ipak na prvom mestu. Nikad nemojte sveće ostavljati blizu tkanina, zavesa, tepiha. Najbolje je da ih postavite na površinu koja je otporna na vrelinu, ali ni tada, sveće ne ostavljajte u prostoriji bez nadzora.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar