Home VestiPolitika i društvo Izdavačka traži najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku

Izdavačka traži najbolji neobjavljeni roman na srpskom jeziku

by bifadmin

Izdavačka kuća Booka je uz podršku OTP banke raspisala konkurs za najbolji neobjavljeni roman na srpskom. Zainteresovani mogu poslati svoje rukopise do sredine maja, a pobednik će biti proglašen 15.11.2024.

Ovo je jedini konkurs tog tipa u Srbiji, i održava se već treći put. Na prethodna dva konkursa stiglo je skoro 1.000 rukopisa a oba pobednička romana ušla su u izbor za NIN-ovu nagradu i osvajali druge regionalne, književne nagrade.

Pobednik/cu ovogodišnjeg konkursa očekuje novčana nagrada od 250.000 dinara, kao i objavljivanje romana u tiražu od 3.000 primeraka i mogućnost distribucije u regionu uz intenzivnu promociju.

Pravila konkursa

Rok za slanje originalnog, neobjavljenog rukopisa, na srpskom jeziku je do 15.05. Roman je potrebno dostaviti isključivo pod šifrom, elektronskim putem, preko prijavnog formulara.

Tekst ne sme da bude kraći od 180.000 karaktera (sa razmacima), i potrebno je da roman nije ranije objavljivan, integralno ili bilo koji njegov deo. Dostavljanje rukopisa pod pravim imenom i prezimenom značiće i automatsku diskvalifikaciju učesnika. Jedini način da se predaju rukopisi je putem sajta izdavačke kuće, odnosno, putem konkursnog prijavnog formulara. Odluku o pobedniku donosi žiri koji čini urednički tim izdavačke kuće Booka.

Izvor: Biznis u regionu

Foto: NoName_13, Piaxabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar