Home VestiEkonomija Koje zemlje su najveći posrednici kriptovaluta

Koje zemlje su najveći posrednici kriptovaluta

by bifadmin

Vlada Sjedinjenih Država jedan je od najvećih posednika kriptovalute uz druge globalne države poput Ujedinjenog Kraljevstva i Nemačke, prema podacima iz Arkhama.

Arkham, kripto obaveštajna platforma, predstavila je nadzornu ploču koja prikazuje vlade s najvećom kripto imovinom, piše Cointelegraph.

Arkham je rekao da su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemačka „neke od najvećih zemalja“ u smislu kripto holdinga.

S novim Arkhamovim alatom za praćenje, pojedinci mogu u stvarnom vremenu posmatrati stanje i istoriju transakcija za kriptovalute koje drže vlade.

Prema podacima, američka vlada je najveći je Bitkoin kit među svetskim državama koje prati Arkham, držeći čak 212.847 BTC-a, vrednih oko 15 milijardi dolara na osnovu trenutnih cena.

Osim BTC-a, američka vlada takođe drži oko 200 miliona dolara u drugim kriptovalutama poput Ethera
(ETH), kao i glavnim stabilnim kovanicama poput USDC-a i Tethera.
Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, koja je na drugom mestu, drži 61.245 BTC-a vrednih od oko 4,5 milijardi dolara, prema Arkhamovim podacima. Nemačka vlada poseduje 49.858 BTC-a vrednih oko 3,5 milijardi dolara.

Objavljivanje Arkhamovih podataka o tome koje vlade drže najviše bitkoina označava važnu prekretnicu u transparentnosti imovine kriptovaluta u vlasništvu kitova poput država.

Prošlo je dosta vremena otkako je javnost saznala za velike posede BTC-a od strane vlade Sjedinjenih Država.

Nadzorna ploča takođe ukazuje na činjenicu da su SAD nastavile da gomilaju Bitkoin u poslednjih nekoliko godina. Od početka 2023, američka vlada je dodala najmanje 5.000 BTC, na osnovu Arkhamovih podataka i prethodnih izveštaja.

Izvor: Seebiz

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar