Home Promo Na međunarodnom Kongresu– VREME INOVACIJA predstavljena najnovija dostignuća iz sportske medicine, sportskih nauka i borbe protiv dopinga u sportu

Na međunarodnom Kongresu– VREME INOVACIJA predstavljena najnovija dostignuća iz sportske medicine, sportskih nauka i borbe protiv dopinga u sportu

by bifadmin

Međunarodni „Kongres sportske medicine, sportskih nauka i borbe protiv dopinga u sportu – VREME INOVACIJA” u organizaciji Ministarstva sporta Republike Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije i Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, okupio je veliki broj stručnjaka i predstavnika sportskih organizacija, zdravstvenih i naučnih radnika iz cele Srbije.

Na kongresu u Zavodu za sport i medicinu sporta, predstavljena su najnovija dostignuća u oblasti sportskih nauka, medicine sporta i borbe protiv dopinga. Učesnici su imali priliku da učestvuju u diskusijama o širokom spektru tema, uključujući sportske povrede, sportsku kardiologiju, sportsku ishranu i suplementaciju, rehabilitaciju povreda, borbu protiv dopinga u sportu, najnovije tehnologije i metodologije u sportskoj medicini, etičke i pravne aspekte, kao i nove trendove u treningu i performansama sportista.

„Antidoping agencija Republike Srbije kontinuirano i uspešno radi na promovisanju zdravog stila života među sportistima, rekreativcima i celokupnom populacijom. Vreme inovacija je još jedna prilika da se promoviše fer i čist sport i zato je ADAS aktivno učestvovao u organizaciji ovog dođađaja. Međunarodni status kongresa i prisustvo brojne stručne javnosti, iskoristili smo za definisanje načina za unapređenje sportske medicine, sportskih nauka i borbe protiv dopinga u sportu. Naša posvećenost u očuvanju sportske etike i integriteta takmičenja istaknuta je kroz brojne edukativne aktivnosti tokom trajanja kongresa. Verujem da će razmena najnovijih znanja i iskustava doprineti daljem napretku u oblasti sportske medicine i naročito u prevenciji dopinga“, izjavila je prof. dr Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar