Home Promo Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju “ Miroslav Majk Đorđević“

Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju “ Miroslav Majk Đorđević“

by bifadmin

Fondacija Studenica je raspisala konkurs za dodelu prve po redu nagrade za filantropiju „Miroslav Majkl Đorđević“.

Ova nagrada se dodeljuje istaknutim pojedincima iz Srbije ili srpskog porekla širom sveta, koji su se istakli svojim delima u oblasti filantropije i zadužbinarstva.

Nagrada se dodeljuje sa namerom da se očuva nasleđe Miroslava Majkla Đorđevića, da se inspirišu drugi da slede njegov primer u izgradnji bolje i povezanije zajednice, kao i da se obnovi tradicija zadužbinarstva i filantropskog rada koja je u mnogome pomogla razvoj srpskog društva i države.

Кonkurs je otvoren do 21. septembra, a prilikom procene nominovanih kandidata za nagradu, posebna pažnja će biti posvećena kriterijumima kao što su širi pozitivni uticaj nominovanog na zajednicu, moralne vrednosti u poslovanju, kao i obim i kontinuitet filantropskih doprinosa.
Pozivamo sve dobre ljude da predlože svoje kandidate koji se bave dobročinstvom.

I zaista očekujemo veliki broj prijava jer nam je važno da takve ljude pohvalimo i nagradimo, jer su često takvi pojedinci nevidljivi u društvu, a treba da daju dobar primer drugima kao što je to bio Miroslav Majkl Đorđević.

Кao deo nagrade, dobitniku će biti uručena i skulptura koja simbolizuje dobročinstvo i filantropiju, delo mladog, nagrađivanog umetnika i alumniste Fondacije Studenica Bogdana Đukanovića.
Miroslav Majkl Đorđević (1936-2023) osnivač Fondacije Studenica, bio je veliki filantrop koji je svojim radom neprekidno doprinosio srpskom narodu. Bio je jedan od najvećih dobrotvora, poslovnih ljudi, lobista i lidera srpske dijaspore našeg vremena. Кroz Fondaciju Studenica stipendirao je mnoge srpske studente u Srbiji i regionu, kao i na prestižnim američkim univerzitetima, verujući da obrazovanje predstavlja ključ razvoja jedne nacije.

Fondacija Studenica je osnovana u Americi pre više od tri decenije pod vođstvom Miroslava Majkla Đorđevića koji je bio i njen doživotni predsednik. Od svog osnivanja Fondacija radi u Srbiji gde je pomogla obrazovanje kroz više od 40 projekata i stipendirala preko 2000 studenata svih obrazovnih profila, koji su danas lideri načnog, poslovnog i umetničkog života Srbije, regiona i sveta. Osim što su marljivi studenti, stipendisti Fondacije Studenica se angažuju i za dobrobit zajednice, pa tako i sami šire ideje filantropije, rodoljublja i solidarnosti.

Sve detaljne informacije o uslovima konkursa i prijavi dostupne su na zvaničnom sajtu Fondacije Studenica: http://www.studenica.org/

 

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar