Home VestiEkonomija Zbog benda Rammstein popunjenost hotela u Beogradu dostigla 100%

Zbog benda Rammstein popunjenost hotela u Beogradu dostigla 100%

by bifadmin

Zahvaljujući koncertima grupe Rammstein, koji će biti održani 24. i 25. maja, popunjeni su svi hotelski kapaciteti u Beogradu.

Prvo je trebalo da bude održan samo jedan koncert, međutim zbog nezapamćenog interesovanja publike i rekordne rasprodaje ulaznica odmah po puštanju u prodaju, zakazan je i drugi, koji će biti održan dan kasnije.

Razlog tome je što se jedino Beograd, od svih gradova regiona, našao na spisku za evropsku Stadion turneju 2024, u godini kada grupa obeležava 30 godina postojanja. Iz tog razloga veliki broj gostiju iz regiona dolazi u našu prestonicu, ali i drugih delova Evrope.

S obzirom na veliko interesovanje i spektakl koji se sprema, cene smeštaja u Beogradu za datume koncerta su se kretale od 1.000 EUR, pa naviše.

„Ovaj koncert je uticao na to da se popuni 7.500 soba koliko Beograd ima. Naravno, ako je popunjeno 7.400 soba, preostalih 100 soba će biti prodato po višoj ceni. Tržište diktira cene. Oni koji su kupili karte i rezervisali smeštaj pravovremeno, učinili su to po cenama od 100 do 150 EUR“, naveo je direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES, Georgi Genov prilikom gostovanja u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S.

„Beograd će sigurno zaraditi između 7 miliona EUR i 10 miliona EUR za dva dana održavanja koncerta. Govorimo o hotelijerima, ugostiteljima, taksijima, trgovinama i svima onima koji će biti na usluzi gostima grada“, tvrdi on.

Izvor: eKapija

Foto: tashhhha, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar