Home VestiEkonomija Marera Construction kupila kompaniju Beton Plus

Marera Construction kupila kompaniju Beton Plus

by bifadmin

U 2023. godini, kompanija Beton Plus ostvarila je prihod od 24 miliona evra i neto dobit više od 4 miliona evra, poslujući po najvišim standardima u proizvodnji i distribuciji betona.

U građevinskoj industriji kompanija je stekla status lidera na tržištu Beograda, učestvujući u velikim građevinskim i infrastrukturnim projektima poput Mosta na Adi, Američke ambasade, rezidencijalnog kompleksa Central Garden i mnogih drugih.

Ova strateška akvizicija deo je vizije Marera Construction da osnaži svoj portfolio, koji uključuje upravljanje građevinskim projektima i proizvodnju betonskih prefabrikata. Pripajanje nove kompanije za proizvodnju betona, dalje će ojačati poziciju Marera Construction za širenje poslovanje na segment stambene izgradnje.

“Sa 30 godina iskustva u proizvodnji prefabrikovanih betonskih elemenata i rekonstrukciji istorijskih objekata, akvizicijom Beton Plus, Marera Construction je napravila veliki iskorak u svom razvoju. Naš cilj je konkurentan portfolio usluga i snažna ekspertiza za širenje tržišnog učešća. Beton Plus je simbol kvaliteta i pouzdanosti, što savršeno odgovara našoj strategiji rasta,“ izjavio je Milovan Mijailović, direktor Marera Construction.

„Sinergija iskustava, kapaciteta i tržišta naših dveju kompanija omogućiće nam da pružimo širu ponudu proizvoda i usluga klijentima, partnerima i investitorima, unapređujući standarde u industriji,“ naglasio je Mijailović.

Marera Construction je kompanija za upravljanje građevinskim projektima i strukturalni inženjering, specijalizovana za komercijalni, industrijski i infrastrukturni segment. Zahvaljujući vlastitim industrijskim kapacitetima za proizvodnju prefabrikovanih betonskih elemenata, kompanija se izdvojila u izgradnji održivih infrastrukturnih rešenja.

Marera Construction je stekla prestižnu reputaciju kroz izvođenje projekata rekonstrukcije poslovnih objekata u Beogradu, koji su deo portfolija Marera Properties. Među najznačajnijim realizovanim svakako se izdvajaju obnova Palate Beograd, Kalemegdan biznis centra (nekadašnje fabrike BEKO) i rekonstrukcija zgrade BIGZ – arhitektonskih i istorijskih znamenitosti Beograda.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar