Home VestiEkonomija Vukan Simić, FishingBooker u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine 2024

Vukan Simić, FishingBooker u izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine 2024

by bifadmin

U četvrtak, 6. juna u Monte Karlu, Vellayan Subbiah, Tube Investments of India, Cholamandalam Investment and Finance Co. Ltd. proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2024. godinu na svečanoj ceremoniji. Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu, našlo se 51 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 47 zemalja, koji posluju u 30 industrija.

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljao je Vukan Simić, osnivač i vlasnik kompanije FishingBooker, koji je poneo nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine u našoj zemlji u februaru mesecu u konkurenciji od 35 kandidata koji stoje ispred 28 kompanija, a izabran je od strane nezavisnog žirija.

FishingBooker je jedna od najuspešnijih domaćih start-up kompanija, koju je 2013. godine osnovao gospodin Vukan Simić, diplomirani softverski inženjer. U pitanju je platforma koju koriste rekreativni ribolovci kako bi rezervisali pecarošku turu za bilo koju destinaciju u svetu, za koju postoji ponuda. Kompanija FishingBooker je specijalizovana on-line putnička platforma, tj. agencija softverskog tipa, usmerena ka tome da rekreativnim ribolovcima pomogne da brzo i lako na klik isplaniraju pecarošku turu za sebe ili grupu ljudi.

„Ponosan sam što već dvanaestu godinu po redu Republika Srbija ima svog predstavnika na Izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine. Neizmerno mi je zadovoljstvo što sam ispred kompanije EY Srbija, mogao da budem domaćin našem Vukanu na ovoj svetskoj smotri preduzetništva, na kojoj smo još jednom imali fantastičnog predstavnika“ – izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za CESA Central klaster region i Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

„Velika mi je čast što sam učestvovao u ovogodišnjoj trci za EY Svetskog Preduzetnika godine i što sam bio okružen neverovatnim preduzetnicima iz 47 zemalja sveta. Mogućnost da sa njima razmenim ideje i iskustva zaista je neverovatna. Želim da se zahvalim čitavom EY timu i našoj delegaciji na podršci na svakom koraku, tokom ovog nesvakidašnjeg iskustva“ rekao je Vukan Simić, osnivač i vlasnik kompanije FishingBooker i EY Preduzetnik za 2023. godinu u Srbiji.

Cholamandalam Investment and Finance Company Limited (CIFCL) je kompanija koja nudi širok spektar finansijskih usluga uključujući zajmove i investicione usluge.

Stvarajući 65.000 mikro tržišta od teritorije Indije, Vellaian Subbiah implementirao je novu strategiju određivanja cena zasnovanu na riziku u svojoj kreditnoj organizaciji, poboljšavajući finansiranje za klijente sa tradicionalnim poteškoćama u zaduživanju. Ovakvo predviđanje rezultiralo je time da danas mnoge porodice sa nižim i srednjim prihodima imaju rešeno stambeno pitanje.

Uz pružanje malih kredita i podršku mladim zajmoprimcima, Vellajan je učinio CIFCL drugom po veličini nebankarskom finansijskom kompanijom u Indiji.

Pored toga, kao izvršni potpredsednik Tube Investments of India (TII) u vlasništvu grupe, preokrenuo je dugovima opterećen CG Power za godinu dana i trenutno proizvodi električna vozila, testira medicinski potrošni materijal i predstavlja pionirsku maloprodaju bicikla u Indiji, kako bi poboljšao pristup jeftinom prevozu. Sve ovo je učinilo TII jednom od vodećih indijskih inženjerskih kompanija, čije su akcije porasle za 600% za četiri godine

Program EY Svetski Preduzetnik godine koji organizuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young), slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji veliča inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast, koji doprinosi izgradnji boljeg poslovnog okruženja što je ujedno i moto kompanije EY.

Osim same dodele nagrade, program u Monte Karlu uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji su prisustvovali.
Više o ovogodišnjem nosiocu priznanja EY Svetski Preduzetnik godineTM pogledajte na: https://www.ey.com/en_gl/weoy

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar