Home VestiEkonomija Air France i KLM će ovog leta izgubiti 180 miliona evra i to zbog Olimpijade

Air France i KLM će ovog leta izgubiti 180 miliona evra i to zbog Olimpijade

by bifadmin

Održavanje Olimpijade u Parizu neće podstaći rast turizma u francuskoj prestonici, već bi moglo da učini upravo suprotno – da ga smanji.

Naime, zbog gužvi koje se očekuju na ovom sportskom događaju mnogi putnici koji su planirali da tokom leta svrate u francusku prestonicu odložili su svoje planove.

Tako bar kažu iz avio-kompanije Air France KLM Group, koji primećuju pad broja prodatih karata za letove ka Parizu u odnosu na prošlo leto. Ne samo da se smanjuje broj međunarodnih putnika ka glavnom gradu Francuske već i onih koji su iz ostatka te zemlje u tom periodu godine dolazili u Pariz.

Šteta koju će dva avio-prevoznika, odnosno Air France i KLM, pretrpeti ovog leta zbog smanjenja broja putnika procenjuje se na 180 miliona evra. I ne samo oni. Platforma za pronalaženje smeštaja AirBnB takođe beleži pad interesovanja za stanove i hotele u Parizu pa će mnogo njih ovog leta ostati prazno.

Sve ovo nije neočekivano, pojedini mediji su u prethodnim mesecima detaljno pisali o negativnom uticaju velikih sportskih manifestacija na turizam u mestima u kojima se one održavaju.

Izvor: Kvarc

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar