Home VestiEkonomija Jedna Amerikanka naplaćuje 10.000 dolara za smišljanje imena beba

Jedna Amerikanka naplaćuje 10.000 dolara za smišljanje imena beba

by bifadmin

Tejlor A. Hamfri je prošle godine zaradila više od 150.000 dolara tako što je pomagala roditeljima u davanju imena bebama. Posao davanja imena bebama započela je 2015. godine, prenosi Biznis insajder.

Oduvek je, kaže, volela da se bavi imenima i njihovim značenjem. Diplomirala je u Njujorku, a pre nego što će ući u ovu krajnje neobičnu profesiju bila je scenarista, provodadžija, planer događaja…

Što se tiče usluga za ime bebe, ona kaže da radi sve, od jednostavnih telefonskih konsultacija do dubinskog istraživanja koje uključuje upitnik, istraživanje porodičnog stabla i još mnogo toga.

U skladu sa brendom roditelja

„Opcija od 10.000 dolara je za ime koje je u skladu sa brendom roditelja“, objašnjava Hamfri zbog čega usluga može i toliko da košta.

Neki od njenih poslednjih klijenata, kako je rekla za Njujorker, a preneo Biznis insajder, bili su žena koja je žarko želela da promeni ime svojoj tromesečnoj bebi Isli jer su njeno ime svi pogrešno izgovarali.

Klijenti su joj bili i jedan bračni par, novopečeni roditelji, koji su dali ime detetu, ali poželeli da ga promene jer je isuviše ličilo na ime bebe njihovog kolege (Soren i Oren).

Francusko-libanski par koji živi u SAD želeo je, rekla je ona, ime za bebu koje bi bilo funkcionalno i prihvatljivo u sve tri kulture i Hamfri je za njih izabrala – Kloi. Nekim roditeljima jednostavno ponestane imena nakon troje ili četvoro dece, kaže, dok su drugi perfekcionisti koji samo žele da budu sigurni da je njihov izbor ispravan za njihovu bebu i njihovu porodicu.

Za one kojima je 10.000 dolara mnogo za ovakvu jednu uslugu ova žena ima običaj da na svojim društvenim mrežama deli i besplatne savete.

Na TikTok-u ona deli ideje za imena za braću i sestre, nagađa o izboru imena za bebe slavnih i govori o kontroverzama kao što je krađa imena bebe.

Iako je, ističe Biznis insajder, 10.000 dolara mnogo novca, očigledno je da ova usluga ima svoje kupce – roditelje koji svojoj deci žele da daju najbolje moguće ime.

Izvor: Nova ekonomija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar