Home VestiEkonomija Avon podneo zahtev za bankrot u SAD

Avon podneo zahtev za bankrot u SAD

by bifadmin

Kozmetička kuća Avon Products podnela je zahtev za bankrot nakon suočavanja sa nizom tužbi u kojima se tvrdi da njeni proizvodi izazivaju rak.

Ova kompanija je poznata širom planete po svom modelu direktne prodaje koji angažuje oko 6,4 miliona žena za marketing i prodaju „od vrata do vrata“. Na taj način je u 2020. na globalnom tržištu plasirala svoju robu u vrednosti od 9,1 milijardu dolara.

Međutim, Avon Products je samo američki deo poslovanja celokupnog Avona. Zato se tužbe upućene njemu u SAD ne odnose se na poslovanje samog brenda što znači da će on nastaviti da prodaje kozmetičke proizvode širom sveta. Pomenute tužbe su inače pokretane zbog sumnji da je puder koji se nalazi u određenim Avonovim proizvodima kancerogen. Zato je Avon Products posegnuo za bankrotom koji bi trebalo ovoj kompaniji da obezbedi više vremena za bavljenje tužbama. Isti model koristila je u istim okolnostima i kompanija Johnson & Johnson.

Brazilska firma Natura &Co, koja je 2020. godine izvršila akviziciju Avona, saglasna je sa odlukom o pokretanju bankrota i ponudila je finansijsku pomoć toj kompaniji dok se sudski procesi ne završe.

Izvor: Blumberg

Foto: annheidemann, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar