Home VestiEkonomija U Britaniji i Francuskoj planiraju veće poreze za milijardere

U Britaniji i Francuskoj planiraju veće poreze za milijardere

by bifadmin

Britanska laburistička vlada premijera Kira Starmera planira da ukine poreske olakšice za bogate strane rezidente, uključujući i imovinu koju drže u inostranim fondovima

Francuski i britanski bogataši razmatraju preseljenje u druge države da bi izbegli veće poreze pošto su nedavni izbori u njihovim zemljama stvorili političku neizvesnost.

Novi narodni front (NFP), pobednik parlamentarnih izbora u Francuskoj, obećao je svojim pristalicama da će više oporezovati milijardere, a budžetska ograničenja bi mogla da nateraju buduću vladu da poveća namete za bogate, prenosi Blumberg.

Britanska laburistička vlada premijera Kira Starmera planira da ukine poreske olakšice za bogate strane rezidente, uključujući i imovinu koju drže u inostranim fondovima.

Nova ministarka finansija Rejčel Rivs bi prema očekivanjima mogla da poveća porez na kapitalnu dobit ili nasledstvo u Britaniji.

Agencija Henli i partneri koja savetuje veoma imućne klijente prilikom preseljenja kroz investicije navodi da su francuski državljani poslali rekordan broj upita u drugom kvartalu 2024, a interesovanje klijenata iz Britanije je takođe bez presedana.

Henli predviđa da će Ujedinjeni Arapski Emirati ove godine privući najviše globalnih milionera, a na drugom i trećem mestu su Sjedinjene Američke Države i Singapur.

Pored pomenutih država se na četvrtom i petom mestu ističu Australija i Kanada.

Obe pomenute države imaju visoke poreze, ali istovremeno ne naplaćuju porez na imovinu, bogatstvo ili poklone.

Sunčano australijsko vreme privlači britanske državljane, dok je sve veći broj imućnih Francuza zainteresovan za preseljenje u kanadsku frankofonu provinciju Kvebek.

Ako se francuski i britanski bogataši odluče za evropske destinacije, visoko na njihovoj listi prioriteta će biti Italija, Švajcarska, Grčka ili Portugalija, dodaje agencija Henli.

Izvor:24sedam

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar