Home VestiEkonomija NLB Grupa ostvarila 34 miliona evra dobiti u prvoj polovini godine

NLB Grupa ostvarila 34 miliona evra dobiti u prvoj polovini godine

by bifadmin

Dok je prošle godine samo beležila gubitke, NLB Grupa je u prvih šest meseci ove godine ostvarila 34 miliona evra dobiti, a dobit matične banke je dostigao iznos od 35,8 miliona evra. Ukupni prihodi na nivou NLB Grupe su se, u poređenju sa istim periodom prethodne godine, povećali za 26 odsto dok su troškovi manji za 7,2 odsto. Pozitivnom rezultatu doprineli su i značajno niži troškovi ispravki i rezervisanja koji su se na nivou grupe smanjili za 54,5 procenta.

nlb

Tokom prvih šest meseci 2014. godine NLB Grupa je povećano tržišno učešće kako kod kredita privredi i stanovništvu, tako i kod depozita privrede i stanovništva.

Brojne aktivnosti koje je sprovela NLB Grupa u poslednjih godinu dana, druge banke, kao i državne finansijske institucije direktno su doprinele poboljšanju ekonomske klime u Sloveniji. Konkretna posledica je da je agencija „Mudis“ podigla prognozu kreditnog rejtinga Slovenije i Slovenačkih državnih banaka, između ostalih i NLB dd za narednih 12 do 18 meseci sa negativne na stabilnu.

Pročitajte i ovo...