Kompanija Strauss Adriatic predstavila je novi zaslađivač SUCRAZIT, na bazi sukraloze, namenjen dijabetičarima i onima koji žele zdravo da se hrane. On će na tržištu Srbije moći da se nađe u prahu, kao i u tečnom obliku. Kao i šećer, Sucrazit zadržava svoju prirodno slatku aromu, tako da je veoma pogodan za kuvanje, kao i za pečenje.
U ponudi će se naći i „Sucrazit“ u obliku tableta sa saharinom, sa 0 kalorija, koje ne sadrže aspartam i ciklamat. Ovi proizvodi su neškodljivi i pogodni za dijabetičare. Američka Uprava za hranu i lekove, odobrila je upotrebu sukraloze u preko 80 zemalja, uključujući Kanadu, Australiju, Japan, Evropsku uniju i Meksiko. Ovaj zaslađivač takođe poseduje preporuke izraelske Asocijacije za dijabetičare, kao i svih ljudi koji vode računa o pravilnoj ishrani ili se pak nalaze na dijetalnom režimu ishrane.
„Sastojak sukraloza bezbedan je i veoma inertan u organizmu, a mogu ga upotrebljavati sve kategorije stanovništva. Sukraloza je takođe pogodna za osobe koje boluju od bolesti prouzrokovanih poremećajima metabolizma ugljenih hidrata (dijabetes, reaktivna hipoglikemija, gojaznost i kardiovaskularna oboljenja…). Sukraloza ne utiče na metabolizam ugljenih hidrata, kratkoročnu ili dugoročnu kontrolu glukoze u krvi ili lučenje insulina“, izjavila je dr Marija Branković, magistar gastroenterologije i specijalista interne medicine, KBC Bežanijska kosa.
Proizvođač zaslađivača Sucrazit je izraelska kompanija „Biscol“, koja je osnovana daleke 1938. godine, a od 1940. godine ova kompanija proizvodi zaslađivače.