Home VestiIT i nauka Kad uključe kompjuter Srbi prvo idu na Fejsbuk

Kad uključe kompjuter Srbi prvo idu na Fejsbuk

by bifadmin

Posećenost sajtova varira od zemlje do zemlje, mada je u najvećem delu sveta na prvom mestu Google, pokazuje istraživanje Internet instituta sa Oksfordskog univerziteta. Ovaj pretraživač prvi je u SAD, Venecueli, Brazilu, Čileu, u najvećem delu Evrope, Nigeriji, Keniji, Ugandi, Izraelu, Iraku, Iranu, Indiji, Uzbekistanu, Tajlandu, Vijetnamu, Indoneziji, Australiji i Novom Zelandu.

U našoj zemlji kada odu na internet ljudi se prvo loguju na Fejsbuk, međutim mi po tome nismo jedinstveni, to rade i naše komšije Crnogorci, Bosanci i Albanci. Ovu praksu imaju i Meksikanci, Kolumbijci, Peruanci, Ekvadorci, Argentinci, Norvežani, Marokanci, Tunižani, Libijci, Egipćani, Jordanci, Kuvajćani, zatim Pakistanci, Azerbejdžanci i neki drugi manji azijski narodi.

mapa sajtova

U Kini se najviše koristi Baidu, pretraživač specijalizovan za kineski jezik, dok se u Japanu koristi Yahoo. Rusi najviše koriste njihov pretraživač Yandex koji ima 60% udela na internet tržištu u ovoj zemlji, a Kazahstanci mail.ru, web servis za rusko govorno područje.

Pročitajte i ovo...