Home VestiBiznis & Finansije Novi servisi Pošte za privredu Beograda

Novi servisi Pošte za privredu Beograda

by bifadmin

Pošta Srbije i Privredna komora Beograda potpisale su 16. juna Protokol o saradnji sa ciljem da se kompanijama članicama ove privredne aocijacije omogući uvođenje novih informatičkih rešenja i tehnologija, razvijenih i podržanih od JP PTT Saobraćaja „Srbija“.

Nove usluge obezbediće jednostavnije procedure i jeftinije poslovanje, a među najvažnijim su implementacija i korišćenje kvalifikovanog elektronskog potpisa, korišćenje Interneta pod posebnim uslovima, Masovne personalizovane štampe, Biznis paketa, EMS (Express Mail Service) i ostalih novih Poštinih servisa. Protokolom je predviđeno i da Privredna komora Beograda koristi hardversku infrastrukturu ovog javnog preduzeća i druge kapacitete u vidu razvoja specijalizovanih aplikativnih rešenja i hostinga aplikacija.

Tim povodom zamenik generalnog direktora JP PTT „Srbija“ Miloš Miščević je istakao da ovakva saradnja ne donosi korist samo beogradskoj privredi, već i građanima koji koriste proizvode i usluge domaćih preduzeća. On je podsetio da je država poverila Pošti Srbije veoma važan zadatak da elektronski umreži državne institucije i napomenuo da Pošta taj zadatak realizuje kroz ponudu servisa koji su tržišno konkurentni ne samo u pogledu kvaliteta, već i cene.

Ivana Zeljković, generalni sekretar Privredne komore Beograda je ocenila da je potpuno prirodno da dve najstarije institucije u Srbiji potpišu ovakav protokol i intenziviraju i prošire saradnju. S obzirom da Komora broji više od 50.000 članica, što je gotovo polovina aktivnih preduzreća u Srbiji, jasno je koliku važnost ima ova saradnja za efiaksnije i bezbednije poslovne procedure, kao i za podizanje ukupnog nivoa poslovanja domaće privrede, zaključila je Zeljković.

Pročitajte i ovo...