Home Vesti Predsednik IO Sosijete Ženeral banke novi predsednik Saveta stranih investitora

Predsednik IO Sosijete Ženeral banke novi predsednik Saveta stranih investitora

by bifadmin

Savet stranih investitora objavio je danas promene u svojoj upravi a koje su pokrenute unapređenjem bivših zvaničnika Saveta u okviru njihovih matičnih kompanija. Udruženje je dobilo novog lidera i nove predstavnike u Upravnom odboru. Istovremeno, Savet će nastaviti da sprovodi istu politiku zagovaranja jednostavnijih i povoljnijih uslova poslovanja.

FIC-high-resolution

Frederik Kuen, predsednik Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija je postao novi predsednik Saveta stranih investitora, nasledivši Kostina Borka koji je otišao da vodi kompaniju Lafarž u Rumuniji. Pod strateškim vođstvom Borka, Savet je produbio dijalog sa svim značajnim zainteresovanim stranama, marljivo i konzistentno radeći na unapređenju poslovne klime. Srđan Lazović, direktor za korporativne i regulatorne poslove za CEFTA region u kompaniji Britiš Ameriken Tobako, izabran je na poziciju potpredsednika Saveta u funkciji zamenika predsednika Saveta nasledivši Gorana Pitića koji je prestao da bude predstavnik Sosijete ženeral banke u Savetu. Gabor Bekefi, generalni direktor Karlzberga za jugoistočnu Evropu nastavlja da bude potpredsednik Saveta u funkciji portparola udruženja. Dimitrije Knjeginjić, novi generalni direktor kompanije Lafarž Srbija je postao novi predstavnik kompanije u Upravnom odboru Saveta stranih investitora.


Ostale članove Upravnog odbora čine viši potpredsednik sinergije direktne nabavke i razvoja private robne marke za jugoistočnu Evropu i Delhaize Srbija David Vander Skuren, generalni direktor kompanije FIAT Automobili Srbija Antonio Ćezare Ferara, predsednik Henkel Srbija Kristof Til, komercijalni direktor Pepsika za zapadni Balkan Mihalis Orfanoudakis i generalni direktor Telenora Uve Fredhajm. Navedene promene su nastale putem izbornog procesa koji se desio u okviru Upravnog odbora Saveta i to nekoliko meseci pre redovnih izbora za novi Upravni odbor koji su planirani da se održe krajem godine.

Pročitajte i ovo...