Home VestiEkonomija Božo Janković u trci za nagradu EY Svetski Preduzetnik godine 2015

Božo Janković u trci za nagradu EY Svetski Preduzetnik godine 2015

by bifadmin

 

Nosilac priznanja EY Preduzetnik godine u Srbiji uputiće se u Monte Karlo kako bi se zajedno sa 65 nacionalnih pobednika iz 53 zemlje takmičio na izboru za titulu EY Svetskog Preduzetnika godine i mesto u Dvorani slavnih gde je od 2001. godine do sada učestvovalo 572 finalista. Pobednik će biti proglašen na ceremoniji koja će biti održana u subotu 6. juna.

Nagradu EY Svetski Preduzetnik godine dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY u Monte Karlu po petnaesti put u junu mesecu 2015. godine. Program slavi tradiciju preduzetničkog uspeha koji se ispoljava kroz inovaciju, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski rast čime doprinose izgradnje boljeg poslovnog okruženja što je jedna od ključnih vodilja poslovanja kompanije.

Božo Janković, osnivač i predsednik domaće kompanije Enterijer Janković d.o.o. treći je po redu dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine u Srbiji. Kompanija Enterijer Janković uspešno posluje već dve i po decenije, predstavlja regionalnog lidera u oblasti projektovanja i opremanja enterijera visokog ranga i složenosti kao i proizvodnje građevinske stolarije vrhunskog kvaliteta.

Božo Janković ispred kompanije Enterijer Janković poneo je nagradu u konkurenciji od 21 prijavljenog kandidata iz 11 gradova Srbije. Gospodin Janković izabran je od strane nezavisnog žirija koji je najpre izdvojio šestoro finalista, a zatim odlučio ko će od njih poneti nagradu EY Preduzetnik godine u Srbiji 2014. godine.

“Izuzetno smo ponosni što će Srbija ponovo imati svog predstavnika na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine u Monte Karlu. Kompanija EY je posvećena razvijanju preduzetničkog poslovanja i naše je zadovoljstvo što će Božo Janković biti treći preduzetnik koji će na ovom svetskom takmičenju predstavljati srpsku privredu”, rekao je Stiven Fiš (Stephen Fish) rukovodeći partner kompanije EY u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Osim same dodele nagrade, program EY Svetski Preduzetnik godine uključuje i čitav niz zanimljivih govornika, panel diskusija i drugih manifestacija od posebnog značaja za preduzetnike i druge uticajne poslovne lidere koji će prisustvovati. Tema ovogodišnjeg programa biće „Kako preoblikovati svet?“, u okviru kojeg će se razmatrati uticaj koji preduzetnici mogu imati na poslovno okruženje, sa posebnim akcentom na globalni problem nezaposlenosti mladih.

Neki od prethodnih dobitnika prestižnog priznanja EY Svetski Preduzetnik godine su: Udej Kotak, izvršni potpredsednik i generalni direktor Kotak Mahindra Bank (Indija), Hamdi Ulukaya, osnivač i CEO kompanije Chobani Inc. (SAD), Dr. James Mwangi, CEO i generalni menadžer Equity banke (Kenija), Olivia Lum, CEO i predsednik kompanije Hyflux Limited (Singapur), Guy Laliberté, osnivač i CEO organizacije Cirque du Soleil (Kanada), Narayana Murthy, osnivač i član odbora kompanije Infosys Technologies Limited (Indija) i Cho Tak Wong, član upravnog odbora kompanije Fuyao Glass Industry Group (Kina).

Pobednik ovog takmičenja biće izabran od strane nezavisnog žirija koji sačinjavaju prethodni nosioci prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine, kao i drugi istaknuti svetski preduzetnici. Nagrada se dodeljuje na osnovu šest kriterijuma koji pružaju jednake šanse za pobedu svim kandidatima: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, inovativnost, nacionalno i međunarodno prisustvo i lični integritet/uticaj.

Pročitajte i ovo...